Nieuws

Nieuwsberichten van Wilvo-TTV Bergeijk

Clubkampioenschappen recreanten 2017

Geplaatst 11 jan. 2018 13:51 door Anoek Mooij - van Boxtel

Op 12 en 19 december vonden de clubkampioenschappen van 2017 plaats, wederom onder de voortreffelijke leiding van Ad Nouwens. Op 12 december waren de voorrondes om een schifting te maken voor een A- en B-poule. Deze dag waren er nog geen grote verrassingen, jammer dat Ramon en Kees ontbraken, voor de rest waren alle kanshebbers aanwezig.

Op de 19de werd de strijd hervat: Ad speelde het hard, geen kruisfinales en dus was elke wedstrijd belangrijk. Aloys, toch altijd een stevig kanshebber, redde het niet tot de finale.  Gerard Loomans merkte dat de ene dag de andere niet is en kwam deze dag niet in vorm.

In de B-poule speelde Lars prima, wat leidde tot een derde plaats. Monique de Backer speelde prima en behaalde de finale. Maar daarin was het getructe spel van Jan van Oort met zijn linkse uitschuifarm haar toch de machtig, waarmee Jan een fraaie eerste plaats behaalde. Bob  de Jong kon opgelucht naar huis, hij bleef zijn moeder nipt voor

In de A-poule was Edwin op dreef en hij versloeg Aloys keurig in de strijd om de derde plaats. Jan Loomans en Wil van Rooij speelden (als 7de-klassers!)hier de finale. Normaal zijn dat mooie 5-gamers, maar vandaag niet. Wil gaf Jan met 3-0 het nakijken. En Harrie Bottram geeft gewoon te goede training, waardoor hij niet verder kwam dan plaats 6, want de anderen worden steeds beter.  Al met al wee twee geslaagde avonden met veel strijd (ook verbaal), mooi spel en leuke prijzen. Ad, bedankt voor de organisatie.

A-poule

B-poule

1)     Will van Rooij

1)     Jan van Oort

2)     Jan Loomans

2)     Monique de Backer

3)     Edwin Bergmans

3)     Lars Schellens

4)     Aloys Verrijt

4)     Jan Kremers

5)     Renske van Montfort

5)     Marcel Martens

6)     Harrie Bottram

6)     Bob de Jong

7)     Teun van Hintum

7)     Yvonne de Jong

8)     Gerard Loomans

8)     Wil Cuijten

9)     Peter Castelijns

9)     Ramon Baeten ( buiten mededinging)

10)  Harrie van Montfort

10)  Cees Cuijten  (buiten mededinging)

clubkampioenschappen B-poule recreanten

Geplaatst 27 dec. 2017 13:36 door Monique B   [ 1 jan. 2018 09:37 bijgewerkt door Technische Commissie ]

Na een keiharde strijd op 12 december werden de A-poule en de B-poule voor 19 december ingedeeld. Voor de strijd op 19 december werden de batjes opnieuw gelijmd en een enkeling
deed er zelfs stevige noppen op. Niet dat het hielp maar ja, je moet iets! Tot grote verassing voor de gehele vereniging was er een gedeelde negende plaats voor Kees Cuijten en Ramon Baeten. Ken je nagaan hoeveel het niveau bij de recreanten de afgelopen jaren gestegen is. Beide spelers speelden de afgelopen jaren nog finales in de A-poule en nu laatste in de B-poule. Het kan verkeren! Toch een hele prestatie van onze trainer Harrie Bottram om het niveau zo omhoog te krikken. 
 
Wil Cuijten werd achtste en bleef daarmee voor het eerst in zijn carrière zijn broer voor in de ranglijst. De familie de Jong kwam gebroederlijk en ging gebroederlijk, Yvonne werd
zevende en Bob werd zesde. De backhand is in orde maar de draaiballen blijven moeilijk. Over Marcel Martens kun je bijna een boek schrijven, samen met zijn maatje Jan Cremer hebben ze het grootste woord. Het ambitieniveau is lovenswaardig maar tafeltennis blijft een moeilijk spelletje. Ook voor 2018 geldt; veel blijven trainen.

Marcel werd met veel fanatisme vijfde en Jan eindigde als vierde. De derde plaats was voor het clublid wat het afgelopen jaar misschien wel de meeste progressie heeft geboekt. Met een vaste forehand slaat Lars Schellens menig tegenstander van de tafel. Proficiat Lars! We kregen dit jaar een gemengde finale. Monique de Backer moest het opnemen tegen Jan van Oort. Na veel bloed en zweet (gelukkig geen tranen) werd Jan de winnaar. Pas bij de prijsuitreiking kwam hij in beweging. We mogen terugkijken op een leuk en heel gezellig kampioenschap onder de
organisatorische leiding van Ad Nouwens. Ad bedankt!

En moge we in 2018 nog menig balletje slaan!!

Aanvang seizoen

Geplaatst 15 aug. 2017 03:06 door Technische Commissie   [ 15 aug. 2017 03:08 bijgewerkt ]

Waarschijnlijk zijn de meeste nog op vakantie maar het nieuwe tafeltennisseizoen komt al weer in zicht.

 Aanvang trainingen

Op maandag 21 augustus worden alle trainingen weer hervat. Op de website kan je onder “Training” de indeling van de trainingsgroepen raadplegen.

 Aanvang Competitie

De competitie begint al erg snel, voor de meeste medio september maar voor enkele teams zijn al eerder wedstrijden ingepland.  Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk weer te komen trainen.

Het programmaboekje met alle informatie over de komende competitieperiode volgt binnenkort.

 Training dag Jeugd  

Om goed aan de competitie te beginnen is op zaterdag 9 september van 9:00 uur tot ca 16:00 uur een training dag voor alle jeugdleden georganiseerd. Wij verwachten alle jeugdleden op deze dag. Voor lunch wordt gezorgd.

Indien je echt niet kunt, dan graag afmelden via tc@wilvo-ttvbergeijk.nl

Teamindeling najaar 2017

Geplaatst 31 mei 2017 13:46 door Technische Commissie

Hierbij bericht de Technische Commissie dat de teamindelingen voor de competitie najaar 2017 bekend zijn.
We gaan de komende competitie periode in met 9 senioren teams en 2 jeugd teams.

Team indeling

Commissie werving en behoud

Geplaatst 22 mrt. 2017 05:21 door Technische Commissie

De commissie werving en behoud is op zoek naar jeugdleden, senior leden en ouders om de commissie te komen versterken. De hoofdtaak van de commissie is het werven en behouden van leden voor onze tafeltennisvereniging zodat Bergeijk nog lang kan genieten van onze successen. Aanmelden kan via wb@wilvo-ttvbergeijk.nl

Rabobank Clubkas Campagne

Geplaatst 19 mrt. 2017 13:44 door Technische Commissie   [ 19 mrt. 2017 13:48 bijgewerkt ]

Op 6 april gaat de Rabobank Clubkas Campagne weer van start. Dit is de manier van sponsoring door Rabobank De Kempen. De bank heeft dit jaar € 210.000 ter beschikking gesteld.Dit bedrag wordt op basis van stemmen verdeeld over de verenigingen in het werkgebied van de bank. In eerdere jaren is gebleken dat als we ons samen hiervoor inzetten, dit leidt tot een erg leuke bijdrage voor onze vereniging. In eerdere jaren hebben we hiermee bedragen binnengehaald variërend tussen € 423 tot zelfs € 594. Dit jaar hopen we uiteraard zulk succes te mogen evenaren. Dus opnieuw vragen we om jouw hulp.

Wat vragen we jou:

Ben je lid van de Rabobank De Kempen, vragen we je om twee stemmen uit te brengen op Tafeltennisvereniging Bergeijk (max. 2 stemmen per vereniging). Ken je vrienden of familie die lid zijn de bank, verzoeken we je om aan hen te vragen op ons te stemmen. Stel dat elk lid één persoon kan vinden die lid is van de Rabobank, hebben we als tafeltennisclub al snel weer zo’n mooi bedrag te ontvangen. Dit kunnen we investeren in de jeugd, trainers of andere zaken om mensen te binden aan onze club. De stemperiode is van 6 april tot 30 april. 

We hopen dat we op jouw hulp kunnen rekenen.

NTTB enquete over competitie

Geplaatst 20 jan. 2017 10:38 door Technische Commissie   [ 20 jan. 2017 11:56 bijgewerkt ]

Reeds geruime tijd vindt een hevige discussie plaats over de opzet van het wedstrijdaanbod in tafeltennissend Nederland. Dit heeft overal tot commotie geleid. Een voorstel tot wijziging van de landelijke competitie is in november door het hoofdbestuur van de NTTB aan de bondsraad voorgelegd en daar afgewezen. Voornaamste oorzaak hiervan was een gebrek aan onderzoek en hieruit volgende onderbouwing van dit voorstel. Met name werd getwijfeld aan de draagkracht onder de leden.
Ook in de afdelingen ontkomt men er niet aan een en ander tegen het licht te houden. Spelers stoppen, en de nieuwe aanwas is gering. Voldoet ons aanbod nog aan de behoefte, of zijn er aanpassingen nodig? Of alternatieve vormen als tweede mogelijkheid? Dat komen we alleen te weten door deze vragen aan de spelers voor te leggen.
 
Alleen dan kunnen we hierover in onze NTTB Zuid-West afdeling een goede discussie voeren waarbij ieders mening gehoord wordt. Met de resultaten ervan kunnen we vervolgens bepalen of, en zo ja wat, er aan onze huidig wedstrijdaanbod aangepast dan wel verbeterd zou kunnen worden. Dit zal dan op de ALV van de NTTB in mei aan de verenigingen voorgelegd worden.

Senioren competitie
Klik hier om de enquete in te vullen

Jeugd competitie
klik hier om de enquete in te vullen

Zelf plannen van activiteiten

Geplaatst 29 dec. 2016 06:24 door Technische Commissie   [ 29 dec. 2016 06:27 bijgewerkt ]

Aan het einde van het vorige seizoen hebben leden van 18 jaar en ouder zich opgegeven welke activiteiten ze willen uitvoeren. Via een persoonlijke email hebben alle leden van 18 jaar en ouder onlangs een bericht gekregen om de activiteiten poetsen, bardienst en sparren met de jeugd zelf in te plannen.
41% van de leden heeft de activiteiten al zelf ingepland. Plan zelf je activiteiten voor 2e deel van seizoen 2016-2017 voor 5 januari!

Wacht niet te lang met inplannen want het aantal beschikbare data wordt steeds minder naar mate er meer leden hun activiteiten ingepland hebben.

Het is mogelijk om tot 5 januari je planning aan te passen. Krijg je geen bevestiging dan gelieve de instructies goed te controleren en op bevestigen drukken indien je alle data hebt ingepland. Als het goed is gegaan ontvangt je altijd per email een bevestiging per email van de gemaakte keuzes.

Na 5 januari worden alle resterende data automatisch ingepland is het niet meer mogelijk om je planning aan te passen.

Uitslag enquête

Geplaatst 20 dec. 2016 12:22 door Technische Commissie   [ 20 dec. 2016 12:43 bijgewerkt ]

In november 2016 is onder de leden een algemene enquête gehouden en de resultaten zijn geweldig. Samenvattend heeft het bestuur van Wilvo-TTV Bergeijk geconcludeerd dat we als vereniging er goed voor staan maar dat er enkele dringende aandachtspunten zijn.

Lees het hele verslag met de resulaten van de algemene enquête.


Naast een algemene enquête is ook een enquête over het clubblad gehouden. Papier of Digitaal was hier een van de vragen. Wat hebben de leden gekozen?
Lees hier de resultaten van de enquête over het clubblad

Teamindeling competitie voorjaar 2017

Geplaatst 16 dec. 2016 02:26 door Technische Commissie   [ 16 dec. 2016 02:35 bijgewerkt ]

De teamindeling voor de voorjaarscompetitie van 2017 is bekend.

Pascal van Gemert komt het 1e team versterken en Tim Senders gaat in team 4 spelen. Door het wegvallen van Rick van Overbeek en de situatie dat Ad Nouwens tijdelijk geen competitie kan spelen, was de TC  genoodzaakt om aanpassingen te doen in teams 5, 6 en 7.

Er wordt 1 team opgeheven en team 5 krijgt versterking van John Smaling. Nicky Thiels gaat het team van Aloys, Teun en Harrie versterken. Het laatste team neemt de plaats van team 6 in  zodat er toch 5e klasse behoud is.

1-10 of 107