Nieuws‎ > ‎

Clubkampioenschappen senioren

Geplaatst 17 dec 2013 09:08 door [email protected]   [ 27 dec 2013 09:48 bijgewerkt ]
https://sites.google.com/a/wilvo-ttvbergeijk.nl/www/nieuws/heren1startmetzege/JohnMK.jpg
Afgelopen zondag werden de clubkampioenschappen voor competitiespelers gespeeld in het Patronaat.  De spelers van Wetac hadden zaterdag NK-Bedrijfstafeltennis gespeeld in Westerhoven en kwamen tegen 10.00 uur onder invloed en met witte gezichten binnendruppelen. Ook hadden diverse spelers pokersets bij om na het toernooi nog wat bij te verdienen. Jarige job Nick Mooij had zaterdags zijn gehele barrekening terugverdiend met pokeren, en wou dit in Bergeijk weer proberen. Toen het toernooi losbarstte deden zich al direct enkele verrassingen voor. Zo won Iwan Wijnen die in een bloedvorm verkeerde van Eric Biemans. Debutant Frits Veerman wist zowel Robert Winters als Ellen Ras te verschalken.
 
In de B-poule werd best of seven gespeeld in een poule van 6.  Tot de laatste ronde was het hier spannend, want de titelstrijd ging tussen Nicky-Xiom Vega Thiels die nog ongeslagen was en John Smaling die alleen verloor van Koen "Leblanc" Kuijpers. In de A poule had John Mandemakers het knap lastig tegen Iwan Wijnen, John had wat last van het "Karmelietenvirus", maar versloeg de sympathieke inwoner van Bladel toch met 3-2.
 
Ook Erik Biemans kwam steeds beter op dreef en versloeg Sebastien Degousee, die ook leed aan het geheimzinnige virus uit westerhoven, en verdedigend clubkampioen was, overtuigend met 3-1. Peter Huijbregts had geen moeite met zijn tegenstanders en eindige op de eerste plaats, met Stan Sengers als goede tweede. In de andere poule kwam John Mandemakers steeds beter in vorm en versloeg Sebastien, die zo de kruisfinales miste. De halve finales werden duidelijke overwinningen voor John en Peter. John versloeg Stan in straigt sets, en Peter had geen kind aan Erik. Ondertussen in de B-poule wist John Smaling op routine te winnen van Nicky Thiels, en eiste zo de B-poule op. Nicky werd tweede en Koen eindigde op een keuringe derde plaats. Alois Verrijt die speelt met een speciaal frame van dr. Neubauer, moet nog even wennen aan zijn materiaal en werd verrassend laatste in de B-poule.
 
De finale tussen John en Peter was van hoog niveau, maar John kwam overtuigend op een 2-0 voorsprong, ondanks dat hij enige malen werd verblind door fotograaf Alois die een mooie reportage maakte. John kreeg in de derde game op 10-7 3 matchpoints maar kon deze niet verzilveren. Peter vocht wat hij waard was maar moest zijn meerdere erkennen in John die voor de tweede keer in zijn carriere clubkampioen bij de senioren. Aanstormend talent Stan Sengers eiste knap de derde plaats op door gedecideerd af te rekenen met Erik. De toernooileiding was in handen van Wil van Rooij, en voor de hapjes en de drank werd op uitstekende wijze verzorgd door ega Ans van Rooij. Hieronder de volledige uitstlag:
 
A-Poule
 
1.    John Mandemakers
2.    Peter Huijbregts
3.    Stan Sengers
4.    Erik Biemans
5.    Sebastien Degousee
6.    Frits Veerman
7.    Tim Senders
8.    Ellen Ras
9.    Robert Winters
10.  Iwan Wijnen
11.  Nick Mooij
12.  Anoek van Boxtel
13.  Joyce van Tuyl
14.  Giel Sengers
15.  Mart van Son (afgemeld wegens blessure)
 
B-Poule
 
1.    John Smaling
2.    Nicky Thiels
3.    Koen Kuijpers
4.    Rob de Vries
5.    Teun van Hintum
6.    Alois Verrijt
 
Comments