Nieuws‎ > ‎

Dagje uit in Kloosterzande

Geplaatst 26 okt 2013 05:56 door [email protected]
Vrijdag moest ons vlaggenschip aantreden in het pitoreske Kloosterzande tegen het sterke Sar. Kopman Peter Huijbregts had zijn uitvalbeurt, maar was al druk in de weer geweest om deze wedstrijd zo soepel mogelijk te laten verlopen, niets werd aan het toeval overgelaten. Zo was hij op woensdag al in Kloosterzande geweest voor zijn werk en bezocht hij twee restaurants om een goede keuze te maken voor ons diner van vrijdagavond. Ook was hij in de zaal geweest van Sar, waar de verlichting niet al te best is en liet hij onverhoopt nog een grote led-lamp ophangen, omdat de benodigde lux-sterkte niet werd gehaald.

 Om half vier werd er vertrokken met de prachtige Mercedes A-klasse van Sebastien onder het genot van Cherry-Moon muziek richting Antwerpen. Normaal is het altijd druk bij de ring van Antwerpen, maar nu waren de goden ons goed gezind en arriveerden wij al om 17.15 bij Restaurant De Linde in Kloosterzande. Peter en John bestelden een ossenhaas, en Ellen en Sebastien genoten met volle teugen van een heerlijke saté-schotel. Ondanks de slechte ervaringen van 2 jaar geleden toen met dezelfde voorbereiding met 9-1 werd verloren van het 2e team van Sar, nam men nu toch weer een Dame-Blanche meer heerlijke warme chocolade saus. Peter en Ellen hadden een ander nagerecht, deze hadden zulke moeilijke namen dat ik de samenstelling hiervan ben vergeten.

 Om 19.00 uur arriveerden wij (met volle maag) bij de gezellige zaal van Sar, helaas was er nog niemand aanwezig en moesten we nog even wachten. Nadat ook de spelers van Sar waren gearriveerd bleek dat zij op de sterkst mogelijke opstelling zouden aantreden, en wij op onze slechtste opstelling, dus een dikke nederlaag zou zeer zeker tot de mogelijkheden behoren. Speler van heren 2 Pascal Neve memoreerde "Wij wonnen van dit team nog met 9-1, dus ik verwacht van ons eerste dat ze met 10-0 gaan winnen", aldus de sympathiek slager. Het zelfvertrouwen bij de thuisploeg was groot want ze wilden "een groot gat" gaan slaan, werd er al vooraf aan de wedstrijd gezegd. 

Uiteindelijk werd het slechts een 6-4 overwinning voor Sar, en dit was voor de Bergeijkenaren een goed resultaat. John en Sebastien wonnen beiden van Bart Mangnus en Johan 't Hooft. Ellen was dicht bij een stunt tegen Mangnus maar verloor onfortuinlijk toen ze op de beslissende momenten een paar sorryballen te verwerken kreeg. Grote man aan Zeeuwse zijde was Dennis Verdurmen, die alleen in zijn wedstrijd tegen John alle zeilen moest bijzetten om de winst te grijpen, hij bleef dan ook ongeslagen. Teamleider Peter Huijbregts kreeg goed nieuws uit Sint Willibrord waar het plaatselijke Backhands met 7-3 won van mede-degradatiekandidaat Red Star.

 En zo is Bergeijk Red Star 1 punt gepasseerd op de ranglijst, en is nog alles mogelijk. Om exact 24.00 werd het 26 oktober en werd onze sympathieke Fransoos Sebastien een jaartje ouder, en kreeg hij zijn favoriete drankje Hoegaarden aangeboden van zijn teamgenoten, en werd zijn verjaardag goed ingezet. Toen kon de terugreis naar Bergeijk beginnen en midden in de nacht om 03.45 was Peter weer terug in Eindhoven, en kunnen we terugkijken om een zeer geslaagde tafeltennisdag. Aankomend weekend komt nummer 3 Hotak op bezoek in Bergeijk, en onze heren hebben nog een appeltje te schillen met deze ploeg want in de uitwedstrijd werd er maarliefst met 9-1 verloren. De man in vorm Peter Huijbregts zal in ieder geval spelen, en supporters zijn van harte welkom om ons vaandelteam aan te moedigen.
Comments