Nieuws‎ > ‎

Doek valt voor Heren 1

Geplaatst 17 nov 2013 07:45 door [email protected]
In een rechtstreeks duel om klassenbehoud tegen Red Star '58 hebben onze heren niet kunnen stunten, in Goirle ging men met 7-3 de bietenbrug op. De spelers van Red Star waren tot op het bot gemotiveerd, en waren net wat doortastender dan de Bergeijkenaren. Peter Huijbregts startte tegen de sterke van Kuijk, en ging vrij kansloos met 3-0 verlies naar de kant. 

John Mandemakers zette de partijen weer op gelijke hoogte door gedecideerd af te rekenen met de zwakste man van de opponenten Peter Scholtes. Scholtes haalde niet meer dan 12 punten in drie games, de laatste game verloor hij zelfs met 11-1. De derde partij was direct een cruciale Sebastien tegen Coen van den Hout. Sebastien had geen grip op de ietwat illegale service van Van Hout en werd voortdurend vastgezet op zijn backhand. De fanatieke van den Hout won dan ook verdiend met 3-0. Om in de race te blijven voor tenminste 6 punten zou het dubbelspel gewonnen moeten worden. John en Peter pakte de eerste game, kwamen met 2-1 achter en leken na een 9-5 achterstand in de vierde game te gaan verliezen. Ze vochten echter als leeuwen en sleepten er een vijfde game uit. Echter een 9-6 voorsprong in deze vijfde game bleek niet voldoende, diep in de verlenging werd er verloren, tussenstand 3-1 voor Red Star.

Peter had hierna geen kind aan Scholtes die tot dan toe geen deuk in een pakje boter sloeg. Sebastien speelde een  goeie pot tegen Van Kuijk met prachtige overspinrally's maar moest toch het onderspit delven met 3-1. John speelde hierna een tactische sterke wedstrijd tegen Van den Hout. In de voirge ontmoeting had John kansloos verloren, maar nu mede door goede tips van coaches Ellen Ras en Chris Tournelle varieerde hij goed en wist deze wedstrijd met 3-1 te winnen. Om in der race te blijven zou Sebastien in ieder geval moeten winnen van de zwak acterende Scholtens. Er leek ook geen vuiltje aan de lucht want Sebas kwam met 2-0 voor, en de overwinning leek slechts een kwestie van tijd. Gedurende de wedstrijd kwam Scholtes er steeds beter in, door goed te blokken en ook zijn rustige openingen waren voor Sebas een probleem. Scholtes won game 3 en 4 overtuigend en een doemscenario riep zich af over deze wedstrijd. Na een ongelukkige time-out was het Scholtes die de winst greep en dit vierde met een oerkreet.

Doordat Red Star nu met 5-3 voor stond, was het voor Bergeijk het pleit al beslecht en werden de laatste 2 wedstrijden in een gezapige sfeer makkelijk weggegeven. Het gevolg hiervan is dat men u afdaalt naar de 1e klasse of te wel de krochten van de afdeling. Deze klasse wordt volgend seizoen wel sterker doordat alle Hoofdklasse teams worden samengevoegd met alle nummers 1 en 2 van de eerste klassen. Ons vaandelteam heeft nog een kleine ontsnappingsmogelijkheid om in de Hoofdklasse te blijven, Never Despair 2 zal zich moeten handhaven in de derde divsie, en waarschijnlijk gaat dan de opengevallen plaats naar Bergeijk, dit omdat zij de beste nummer 6 zijn van de Topklasse. Snapt u het nog???
Comments