Nieuws‎ > ‎

Geen winnaar in degradatieduel Heren 1

Geplaatst 6 okt 2013 05:47 door [email protected]
In de Topklasse poule A stond zaterdag het degradatieduel tussen ons vaandelteam en Red Star 58 op het programma. De ploeg uit Goirle kwam tot de tanden gewapend naar het Patronaat, en had hun 3 sterkste spelers opgesteld. John Mandemakers begon goed in zijn wedstrijd tegen Rene Vrins en kwam snel met 2-0 voor. Vrins, net hersteld van een heupoperatie weigerde te capituleren en dwong door goed spel een vijfde game af. John begon sterk aan deze beslissende game door kort te serveren en kwam na een inhaalrace van "loepoog" met de schrik vrij en won met 11-8.

Peter Huijbregts moest het hierna opnemen tegen de kopman van de bezoekers, de ex-eredivisiespeler Vincent van Kuijk en had weinig in de brok te pappen. Vooral de backhand blokballen met de korte noppen scoorden veelvuldig voor Van Kuijk, het werd dan ook een afgetekende 3-0 voor de speler van Red Star. Sebastien Degousee kon hierna niet echt een vuist maken tegen de fanatiek spelende Coen van den Hout en verloor met 3-1. Het dubbelspel John/Peter was als zo vaak weer een zekerheidje voor de Bergeijkenaren, er werd dan ook gewonnen met 3-0. Peter tilde hierna de tussenstand naar 3-2 door in een vijfgamer Vrins te verslaan. Vrins verloor opnieuw met 11-8 in de vijfde game. 

Na de pauze had John het lastig tegen Van den Hout, vooral zijn serviceontvangst was onder de maat en verloor dan ook terecht met 3-1. Sebastien won nog wel een game van Van Kuijk, maar kon niet voorkomen dat de ploeg uit Goirle opnieuw aan de leiding kwam. Peter speelde hierna een dijk van een wedstrijd tegen Van den Hout, en overklaste de sympathieke linkshander in een wedstrijd van hoog niveau en won met 3-0. De negende wedstrijd van de dag tussen Sebastien en Vrins, zou voor Bergeijk een kans zijn om weer op voorsprong te komen. Echter Vrins speelde erg sterk door actief te spelen, en Sebastien vast te zetten op zijn backhand. Het werd dan ook een teleurstellende 3-0 overwinning voor Vrins en de winst voor Red Star lag voor het grijpen. 

John had de laatste 3 ontmoetingen met Van Kuijk kansloos verloren, en nauwelijks een game gewonnen, dus het vertrouwen in het Bergeijkse kamp was tot het nulpunt gedaald op een goed resultaat. Van Kuijk kwam overtuigend op voorsprong met 2-1 met game-uitslagen van 11-3 en 11-4 en donkere wolken pakten zich samen boven het Patronaat. Door een tactische wijziging, en vooral door anders te gaan serveren keerde John het tij door de vierde game met 11-6 te winnen. Op het scherpst van de snede en onder luide aanmoedigingen van het publiek dat op het randje van de stoel zat werd het na een time out van Van Kujk 10-10 in de vijfde game. John kreeg vier matchpoints maar kon deze niet verzilveren. Na een matchpoint tegen gehad te hebben pakte hij het 5e matchpoint en was John de gevierde man die de 5-5 op het scorebord zette.

Men kon terug kijken op een mooie middag goed tafeltennis, maar in de rangschikking is niets verandert. Zowel Bergeijk als Red Star staan op een gedeelte laatste plaats met slechts 2 punten achterstand op Sar en 4 punten achter op Hotak. Aanstaande zaterdag gaan ze op bezoek bij titelkandidaat TTCV Herwaarden in Veghel. Ellen Ras zal dan in ieder geval haar opwachting maken.
Comments