Nieuws‎ > ‎

Heren 1 krijgt te weinig in St. Willibrord

Geplaatst 10 nov 2013 03:30 door [email protected]   [ 10 nov 2013 08:11 bijgewerkt ]
Onze mannen hebben zich afgelopen vrijdag geen goede dienst bewezen. In de strijd om degradatie werden er kostbare punten verloren tegen kampioenskandidaat Backhands. Peter Huijbregts heeft het altijd lastig in trage zalen, en in zijn openingspartij won hij nog welvan Wilfred Braspenning met 3 keer  twee punten verschil. Braspenning speelde zeer behoorlijk maar mede door enkele foute services werd het een straight overwinning voor Peter.

John Mandemakers begon goed aan zijn wedstrijd tegen Peter de Rooij en won de eerste game met 11-4 stond de tweede game met 10-8 voor, maar kon niet doordrukken. De Rooij die zijn spel goed aanpaste pakte de winst in de vijfde game. Sebastien Degousee leek op weg naar een sensatie door met 8-5 voor te komen in de vijfde game tegen Danny Roks, maar liet hun kopman ontsnappen. Roks die een wisselvallige indruk maakte wist op de beslissende momenten net wat meer te brengen en was hierdoor succesvol. Na een kansloze nederlaag in het dubbelspel, leek Peter op weg naar een vijfde game tegen De Rooij, maar kon een 9-3 voorsprong niet in veilige haven brengen. Tussenstand 4-1 voor Backhands.

Sebastien nam gretig gebruik van de aanwijzingen van coach Ellen Ras en wist Braspenning in vijf games te verschalken. Net als in zijn eerste partij was Roks met vlagen niet scherp en John leek hiervan de vruchten te plukken, maar ook deze wedstrijd werd weer in vijf games verloren met 11-9 voor Roks. Sebastien leverde een prima wedstrijd af  tegen De Rooij, met mooie overspinrallys, maar wederom werd er in vijven verloren. Peter probeerde van alles tegen Roks, dit betaalde zich echter niet uit, want er werd wederom een dikke voorsprong (9-5) weggeven om alsnog met 3-0 te verliezen. In de laatste wedstrijd van de avond die diep na twaalven begon bracht John Braspenning zijn derde nederlaag van de avond toe door met 3-1 te winnen.

Al met al waren onze heren niet tevreden met deze schamele 3 punten, en als men net iets scherper was geweest hadden er zeker vijf punten ingezeten mermoreerde coach Ras. Doordat Red Star met 5-5 gelijk speelde bij Herwaarden, staat men nu twee punten achter op de ploeg uit Goirle, en pakken zich donkere wolken boven Bergeijk. Wil men nog langer verblijven in de Topklasse dan zal a.s. vrijdag in Goirle op zijn minst met 4-6 gewonnen moeten worden. Tegen deze ploeg speelde men veelvuldig en de laatste 3 wedstrijden eindigde iedere keer in 5-5, dus de voortekenen zijn ons niet gunstig gezind. Voor teammanager John Mandemakers de zware taak om de opstelling voor vrijdag te bepalen, hopelijk neemt hij de juiste beslissing.
Comments