Nieuws‎ > ‎

Heren 1 start met zege

Geplaatst 15 sep 2013 03:41 door [email protected]
Ons vaandelteam is de competitie uitstekend begonnen tegen titelkandidaat Sar '72 door thuis, met steun van een goed opgekomen publiek, met 6-4 te winnen. De ploeg uit Kloosterzande had kopman Dennis Verdurmen thuis gelaten, en onze mannen hadden al snel in de gaten dat er een goed resultaat in moest zitten.

John Mandemakers opende het bal  tegen Eric Mangnus en moest alle zeilen bij zetten om de winst te grijpen, maar dit lukte in vijf games. Peter Huijbregts speelde een goede wedstrijd tegen de sterke Johan van 't Hooft, maar verloor in vijf games. Op de beslissende momenten was de routinier uit Hulst net wat getructer en deed dan vaak onverwachte dingen, waarop Peter geen verweer had. Hierna het debuut van Sebastien Degousee in Heren 1, en deed dit met verve. In no time werd Bart Mangnus met 3-0 aan de kant gezet. Hierna liep men uit naar een 5-1 voorsprong door een zwaar bevochten dubbeloverwinning, Peter won van Eric Mangnus en John versloeg broer Bart.

Sebastien speelde een goede partij tegen van 't Hooft maar ging met 3-1 het schip in. Peter had ondertussen last van zijn rug gekregen en kon niet voluit gaan, wat resulteerde in een onverwachte 3-1 nederlaag tegen Bart.  Sebastien haalde hierna het winnende punt binnen door Eric met 3-1 terug te wijzen. In de laatste wedstrijd was John kansloos tegen een ontketende Van 't Hooft die vrijwel geen fout maakte en het spel dicteerde, einduitslag 6-4 voor Wilvo TTV Bergeijk.

Al met al kan met terugkijken op een goed debuut in de Topklasse, maar in deze competitie zijn de verschillen uiterst klein tussen de teams, en omdat de meeste teams uit vier tot vijf spelers bestaan, is het iedere week afwachten wat met tegen krijgt. Volgende week gaat men op bezoek bij Hotak in Hoogerheide, en Ellen Ras zal in ieder geval haar opwachting maken.
Comments