Nieuws‎ > ‎

Heren 1 strijdend ten onder

Geplaatst 24 nov 2013 04:10 door [email protected]   [ 25 nov 2013 09:28 bijgewerkt ]
De nummer 1 van de ranglijst TTCV Herwaarden had zaterdag 6 punten nodig om kampioen te worden in de Topklasse en zo te promoveren naar de derde divisie. Ellen Ras had zich zaterdagmorgen afgemeld omdat ze niet geheel fit was, en zo werd er een beroep gedaan op John Mandemakers die nog wat goed had te maken met Herwaarden, na zijn desastreuze optreden in Veghel. Via sociale media was er volop contact met concurrent Danny Roks van de Backhands die de wedstrijd op de voet volgde. Onze heren hadden zich voorgenomen de huid zo duur mogelijk te verkopen, en er ontspon zich dan ook een prachtige wedstrijd met veel spanning in alle partijen.

John Mandemakers kwam gemakkelijk voor tegen de 17-jarige Bjorn Pluim die een wat nerveuze start maakte. HIj kwam echter goed  terug en dwong een vijfde game af, waar John het initiatief weer overnam en met 11-7 won. "Ik ga geen twee keer van een jeugdspeler verliezen in één competitie" was het veelzeggende commentaar na de wedstrijd. Peter kon hierna géén vuist maken tegen een zeer sterk spelende Jordi Welten en kwam niet goed in de wedstrijd, Welten speelde nagenoeg foutloos en won verdiend met 3-0. 

De wedstrijd tussen de twee buitenlanders Sebastien Degousee en David Saunders was er één om te smullen, onze Sebas begon ontketenend aan de wedstrijd en met spectaculair spel stond hij in no time voor met 2-0.  Op aangeven van coach Adri Welten, generatiegenoot van John Mandemakers, paste Saunders zijn spel aan en kwam het tot een vijfde game. Sebas kreeg op 11-10 een matchpoint maar kon dit helaas niet verzilveren, de winst ging met 13-11 naar Saunders. Omdat de laatste wedstrijden het dubbel niet meer gewonnen werd, werd besloten hetgelenheidsdubbel Sebas/John op te stellen. Dit befaamde "Wetac duo" stelde het publiek niet teleur en greep de winst in vijf games. De jonge spelers van Herwaarden hadden veel problemen met de service van John, en dit kostte hun de kop.

 Pluim die zijn zenuwen nu enigszins onder controle had tapte tegen Peter uit een ander vaatje en speelde een puike wedstrijd. Peter haalde niet zijn normale niveau en vooral zijn tweede ballen op zijn forehand, wat normaal zekerheidjes zijn gingen veelvuldig mis en de winst ging verdiend naar het talent uit Helmond. De wedstrijd tussen John en David was ook het aanzien meer dan waard. Saunders spinde er lustig op los vanuit de tweede lijn, John stond vast aan de tafel en wierp zich op als Berlijnse Muur door alles terug te blokken, dit tot afgrijzen van Saunders. Na tactische tips van coach Welten ging Saunders meer naar het midden spelen, en hier had John zienderogen problemen mee, met zijn beperkte voetenwerk kon hij het nauwelijks belopen. De vijfde game werd een loterij, mede door enkele netballen kwam John voor met 9-5, maar moest toestaan dat Saunders met 10-9 voor kwam op matchpoint. Echer John bleef rustig en pakte de winst met 12-10. Tussenstand 3-3 dit tot genoegen van Danny Roks die de wedstrijd op de voet volgde.

Herwaarden moest nu nog 3 punten scoren uit de laatste 4 wedstrijden om het kampioenschap te grijpen en de bloemen werden snel teruggezet. Echter Jordi Welten gaf het goede voorbeeld door in een wedstrijd van hoog niveau Sebastien met 3-0 terug te wijzen. Ook Peter had geen verweer tegen Saunders, kwam wel dichtbij in de 3e game, maar moest zijn derde wedstrijd van de dag ook afstaan. Bjorn Pluim kon nu de titel binnen door af te rekenen met Sebastien. Vooral zijn backhandblokballen en agressieve forehands waren Sebastien te machtig, en Pluim haalde het kampioenschap binnen voor TTCV dit tot opluchting van het meegereisde publiek.

De laastste wedstrijd van de dag was er 1 om de keizers baard, maar was misschien wel de beste van de dag tussen de ongeslagen Welten en Mandemakers. John leek de winst te grijpen na een 2-1 en 6-3 voorsprong, maar had toen een slechte periode en kwam met 5-0 achter in de vijfde game. Hij wenste echter niet niet te capitluren en met prachtige rallys kwam hij terug tot 10-9. Helaas voor John was het Jordi die na een schitterende rally de winst greep en de 3-7 op het scorebord zette. 

Het resultaat van de vier en half uur durende wedstrijd is dat Herwaarden een klasse naar boven gaat, en onze mannen het volgend seizoen  moeten gaan doen in de 1e klasse, men zal alles in het werk stellen om het verloren terrein zo snel mogelijk weer goed te maken.
 
Comments