Nieuws‎ > ‎

Heren 2 delen de punten

Geplaatst 31 mrt 2013 11:16 door [email protected]
Afgelopen vrijdag stond voor onze reserves de belangrijke wedstrijd tegen Never Despair op het programma. De  verschillen in deze hoofdklasse zijn uiterst klein en elk punt kan aan het einde van de rit doorslaggevend zijn. Peter Huijbregts begon goed aan de wedstrijd en rekende in 3 games af met Vincent van de Leest, die vooral veel problemen had met zijn eigen spel. Hierna wist John Mandemakers net niet te winnen van de Bosche kopman Erik Pieter Spiering. In een wedstrijd van hoog niveau ging hij in vijf games onderuit tegen de sympathieke tandarts, waarin elke games beslist werd met twee punten verschil.

In de vorige ontmoeting had Luuk Mulders niet al te veel indruk gemaakt en de verwachting was dat Ellen Ras een goede kans zou hebben tegen deze noppenspeler. Helaas mocht het niet zo zijn, in een rommelige wedstrijd werd het 3-0 voor Mulders. Het dubbelspel John/Peter werd met 3-1 gewonnen, en begint onderhand een vast punt te worden voor de Bergeijkenaren. Peter kon de eerste 3 games goed partij geven tegen Spiering, maar de vierde game liep zijn tegenstander te snel uit en verloor met 3-1. Ellen won de eerste game overtuigend tegen Van de Leest, maar deze herpakte zich goed door de overige 3 games winnend af te sluiten. Tussenstand 4-2 in het voordeel voor Never Despair.

John die altijd goed uit de voeten kan tegen materiaalspelers, had ook deze keer weinig moeite met Mulders (3-0), alleen de tweede game werd nipt gewonnen. Ellen speelde haar beste wedstrijd van de avond tegen Spiering en had een gamepunt in de eerste game, maar kon het helaas niet afmaken. Ook in de andere games speelde ze heel behoorlijk, maar het was niet genoeg om het de sterke Spiering echt lastig te maken. Tussenstand 5-3 voor Never Despair.

John had veel vertrouwen in de wedstrijd van Peter tegen Mulders, maar Peter twijfelde enigszins omdat hij niet graag tegen materiaalspelers speelt. Dit was niet ongegrond want Peter kwam met 2-1 achter en  verloor de controle over de wedstrijd. Hierna rechtte hij zijn rug, en wist game 4 en 5 toch overtuigend binnen te halen. John begon goed tegen Vincent, die problemen had met zijn concentratie wat resulteerde in een aantal foute services en kwam gemakkelijk met 2-0 voor. Game 3 werd gewonnen door Vincent, vooral omdat John de grip verloor op de service van zijn Bosche opponent. Echter in de vierde game maakte John een einde aan alle onzekerheid door het vijfde punt bij te schrijven. Onze reserves bivakkeren nog steeds in zwaar weer en gezien het zware programma wat ze nog voor de boeg hebben, zal het nog een hele kluif worden om zich veilig te spelen.
Comments