Nieuws‎ > ‎

Heren 2 handhaaft zich in Hoofdklasse!

Geplaatst 21 apr 2013 09:29 door [email protected]
Onze reserves traden afgelopen zaterdag aan tegen nummer 2 Red Stars en hadden vier punten nodig op Taverbo voorbij te gaan. John Mandemakers opende met een soevereine 3-0 overwinning op Alex Schellekens die wel een paar wereldballen sloeg, maar niet vast genoeg was om het John echt lastig te maken. Hierna wist Peter Huijbregts de stand op 2-0 te tillen door "verdediger" Vincent van Kuik terug te wijzen. Peter speelde met veel geduld en met prachtige rallys wist hij met 3-1 te winnen. Ellen Ras speelde een goede wedstrijd tegen linkshander Rene Vrins, maar wist helaas niet te winnen van de orthodox spelende Vrins die met 3-2 won.

Het dubbelspel John/Peter speelde wel een vijfde game maar had eingenlijk weinig kansen, mede door het sterke spel van Vrins, voor intimi ook wel bekend als "loepoog". Peter kende tegen Alex alleen in de derde game problemen maar won overtuigend met 3-1, stand 3-2 in het voordeel van Bergeijk. John moest het 4e en bevrijdende punt maken en leek dit in 3 games te doen toen hij op 11-10 een matchpoint kreeg tegen Vrins. Loepoog wilde hier aan niet meeewerken en dwong een vijfde game af, kwam zelfs met 7-5 voor. John boog deze achterstand knap om en pakte de overwinning met 11-7 in de vijfde game.

Ellen deed hierna ook nog een duit in het zakje door in een zeer goede partij met 3-0 te winnen van Van Kuik. Met harde topspinballen en afmaakslagen wist Van Kuik niet waar hij het had en ging gedesillusioneerd naar de kant. Toen werd de wedstrijd even onderbroken voor de huldiging van Kees Sengers op de stand van 5-2 in het voordeel van Bergeijk. Na de hervatting verloor Peter nog nipt van Vrins (11-9 in de vijfde). Ellen had geen kans tegen een ontketende Schellkens die zijn beste wedstrijd van de dag afleverde (3-0). Ook John kon het winnnende punt niet maken tegen een goed spelende Van Kuik die niet wenste 3 nederlagen te slikken. Eindresultaat 5-5 en dit was voldoende voor handhaving, hiermee eindigde men 1 punt boven Taverbo en blijft men in de Hoofdklasse.

Alle wedstrijden werden gecoacht door Gerard van Geel die wel degelijk een belangrijk aandeel had in dit uitstekende resultaat. Vierde man Mart van Son viel verdienstelijk in team 1 en had bijna een overwinning op de sterke Jeugdspeler Rens Mecking op zijn naam staan.
Comments