Nieuws‎ > ‎

Indeling najaarscompetitie bekend

Geplaatst 4 aug 2013 10:13 door [email protected]
In het weekend van 13 september gaat voor de meeste teams de najaarscompetitie weer van start. Ons vaandelteam van vorig jaar (Kees Sengers, Jan Ridder en Bjorn van Schaik) is compleet gestopt, en dit heeft tot gevolg dat we een compleet nieuw eerste team hebben. Dit team bestaat uit Ellen Ras, Peter Huijbregts, Sebastien Degousee en routinier John Mandemakers.

Ellen Ras speelde vorig seizoen in Heren 2 en heeft lange tijd bij Veldhoven en Red Stars landelijk bij de dames gespeeld. Meestal speelde ze 1e divisie, maar ook enkele keren kwam ze uit in de eredivisie. Absoluut hoogtepunt in haar carriere was een Europacupwedstrijd met Veldhoven. Peter Huijbregts speelt ook al enkele jaren in het tweede team, en heeft veel landelijke ervaring bij Veldhoven en Stiphout. Sebastien Degousee komt over van het vierde team en werd dit jaar clubkampioen, won ruim 90% in de tweede klasse. Er wordt dit seizoen veel verwacht van deze sympathieke Fransoos. John Mandemakers stond al in het eerste team in 1985 samen met Mart van Son en Lucien de Wit en werd toen kampioen in de tweede klasse, ook hij kan ook teren op veel landelijke ervaring met als hoogtepunt een gewonnen wedstrijd in de eredivisie tegen Felix Warners van de Treffers. 

Zij komen uit in een nieuwe klasse de zogenaamde Topklasse, die boven de Hoofdklasse is geplaatst. In deze klasse staan louter sterke teams, die allen landelijk actief waren en het zal dan ook een hele uitdaging worden om een goed seizoen te draaien. Maarlieftst twee degradanten uit de derde divisie (Hotak 1 en Herwaarden 3) en zelfs 1 degradant uit de tweede divisie (Sar 1) zullen de tegenstanders zijn. Het sterke Backhands 1 en Red Stars Goirle 1 complementeren de poule. Titelfavorieten zijn Herwaarden 3 en Sar 1. Op zaterdag 14 september komt Sar 1 op bezoek in Bergeijk, met als absoluut sterkste speler Dennis Verdurmen (vorig seizoen 52% tweede divisie) in de gelederen. Wij kijken al uit naar deze ontmoeting.
Comments