Nieuws‎ > ‎

Knap gelijkspel Heren 1

Geplaatst 3 nov 2013 08:21 door [email protected]
Afgelopen zaterdag kwam het vaandelteam van Hotak '68 op bezoek in Bergeijk, in de vorige ontmoeting werd er met 9-1 verloren dus men was gebrand op een goed resultaat. John Mandemakers begon in zijn wedstrijd tegen Peter van Oevelen. John won zonder goed te spelen met 3-1 en zette de 1-0 op het bord. Peter Huijbregts vergrootte deze voorsprong naar 2-0 door in vijf games af te rekenen met beroepsvisser Roald Vos. 

Hierna was het de beurt aan Ellen Ras, die voor de haast onmogelijke taak stond om de zeer sterk Gert Gosselink te bedwingen. Ellen leverde een dijk van een wedstrijd af en kwam op 1-1, in de bloedstollende 3e game kreeg ze 6 gamepoints om op voorsprong te komen maar moest deze alsnog met 17-15 afgeven. Ook de vierde game speelde ze fanastisch maar de winst ging toch naar de routinier uit Hoogerheide. In het dubbelspel waren er kansen voor John en Peter, met name de derde game werd na een 10-8 voorsprong alsnog afgegeven.  Tussenstand 2-2. Peter had hierna geen kind aan Van Oevelen, en John die een baggerwedstrijd van jewelste afleverde ging kansloos onderuit tegen Gosselink. Tussenstand 3-3.

 Ellen zette de goede lijn van haar eerste wedstrijd door en met fris spel kwam ze met 2-1 voor tegen Vos, maar knokker Vos opende al zijn registers en het kwam tot een vijfde game. Ellen speelde zeer sterk, maar moest veel risico nemen wat resulteerde in twee foute services aan het einde van de vijfde game, wat de winst voor Vos inleidde. Het hoogtepunt van de dag was de wedstrijd tussen de twee sterkste spelers Peter en Gosselink. Peter leek kansloos te zijn en stond met 7-3 achter in de derde game en met 2-0 achter in games. Echter hij rechtte zijn rug en pakte de derde game, en uiteindelijk met briljant spel de wedstrijd, dit tot ongenoegen van Gosselink. In haar derde wedstrijd werd Ellen beloond voor haar goede optreden door van Oevelen met 3-1 terug te wijzen. Vooral door haar goede services had Van Oevelen het lastig en ging hij gedesillusioneerd naar de kant.

Nu aan John de mogelijkheid om de winst te grijpen tegen Vos. John die deze dag zachtjes gezegd zeer matig speelde probeerde het met veel inzet en vechtlust, en dit resulteerde zelfs in een 2-1 voorsprong ondanks dat Vos beter was. Helaas voor John ging de kaars in de vijfde game uit en Vos kwam voor met 10-2. John knokte nog terug en kwam tot 10-8, Vos nam een  time out, dit was een tactische meesterzet want het daaropvolgende punt ging direct naar de speler van Hotak. Eindresultaat 5-5, doordat concurrent Red Stars met 6-4 won van Sar staan ze precies gelijk met nog 3 wedstrijden tegaan, en ligt de degradatiestrijd nog vol open.

Aankomende vrijdag gaat men op bezoek bij nummer 2 Backhands, waarvan in de eerste ontmoeting met 3-7 werd verloren. Sebastien Degouse en Peter Huijbregts zullen in ieder geval acte de precense geven in Sint Willibrord.
Comments