Nieuws‎ > ‎

Knappe overwinning Heren 3

Geplaatst 22 sep 2013 09:49 door [email protected]
Na de nederlaag van vorige week was er onze mannen alles aan gelegen tegen Flash 2 een goed resultaat neer te zetten: er werd gerekend op 4, 5 of misschien wel 6 punten. Grote onbekende aan de zijde van Flash was voormalig eersteklasser Vincent Scheffer, die kopman Sjors de Proost knap vastzette in de eerste partij van de avond. In de 5de game pas hervond laatstgenoemde zijn nog prille vorm en wees Scheffer zijn plaats.

Iwan Wijnen, die dit seizoen naast zijn kuiten ook zijn noppen afgeschoren heeft, pikte dankzij tactisch sterk spel het tweede punt van Flash door Wim den Hollander te kloppen. Vóór de dubbel, gewonnen door het Bergeijkse koppel Wijnen/De Proost, voltrok zich vervolgens nog een ware thriller tussen Tim Senders en Henri Tegenbosch: schitterende rally’s, smashes, kromme spinballen en slap geouwehoer vulden het sprotcomplex in Eindhoven. Uiteindelijk won Tim met iets van 14-16 in de 5de game van zijn “angstgegner”. Al met al een 4-0 voorsprong voor ons 3de team dus, een enorme opsteker, die verder uitgebouwd moest worden. Eerst was het weer Sjors de Proost die een verwachte overwinning op Den Hollander behaalde, waarna Tim Senders uiterst cool kopman Scheffer naar het tweede plan verwees: een prima prestatie van de Benjamin van het 3e! Vervolgens klopte Iwan Henri Tegenbosch, in wederom een spannende partij, waardoor er maar liefst 7-0 op het scorebord kwam: een sensatie hing in de lucht!


(Tim Senders met "oud" kapsel)

Jammer genoeg vond Tim pas laat in de 3e game de juiste tactiek tegen de snoeihard spinnende Den Hollander, waardoor voor Flash de gehate 0 van het scorebord verdween. Sjors klopte vervolgens Tegenbosch, en Iwan tenslotte, verloor ver na twaalven van Vincent Scheffer. “Hij had me bij munne veter”, was het commentaar van de eerstgejaars WETACCER….

 

Comments