Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

€ 10.000 voor TTV Bergeijk uit Rabobank cooperatiefonds

Geplaatst 20 dec 2009 13:10 door John van Geel   [ 20 dec 2009 13:12 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Onze club heeft jl. dinsdagavond tijdens de jaarvergadering van de Rabobank Bergeijk € 10.000 gekregen ten behoeve van het realiseren van een nieuwe bar en bijbehorend meubilair. Voorzitter Gerard van Geel mocht uit handen van de plaatselijk directeur de cheque van in ontvangst nemen.

Omdat we als vereniging nu eenmaal niet beschikken over grote financiële reserves en de bar toch echt nodig moet worden opgeknapt na bijna 25 jaar heeft het bestuur het rabobank cooperatiefonds benaderd. Dat onze club dit bedrag heeft gekregen is niet zomaar vanzelf sprekend. Een advies commissie selecteert elk jaar drie Bergeijkse doelen die in aanmerking komen voor een geldbedrag van € 8.000, € 10.000 of € 12.000. Tijdens de jaarvergadering van de Rabobank Bergeijk hebben op dinsdag 13 oktober jl. ruim 600 leden hun stem uitgebracht op de drie kandidaten. Na een spannende strijd werd onze club gedeeld tweede samen met de KBO (beide 95% van het uitgebrachte applaus). De eerste plaatse ging naar toneelvereniging het Abele spel die 99% haalden op de applaus meter.

Het bestuur van TTV Bergeijk dankt het Cooperatiefonds en de leden van de Rabobank Bergeijk van harte.

Over het Rabobank Cooperatiefonds? (bron website Rabobank Bergeijk)
Een droom realiseren is zomaar mogelijk via het Coöperatiefonds van Rabobank Bergeijk! Wij storten een deel van onze winst in dit fonds, dat is bedoeld voor het ondersteunen van levensvatbare initiatieven op breed maatschappelijk gebied in Groot Bergeijk. Verenigingen en stichtingen kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Coöperatiefonds. De winst van de bank vloeit op deze manier voor een deel terug naar de plaatselijke samenleving. Daar wordt iedereen beter van.

Kijken wat er wél kan 
Het is belangrijk dat de initiatieven aansluiten bij het gedachtegoed van de Rabobank. Erwin Willems, adviseur Coöperatie & Communicatie: 'Als bank willen we stimuleren dat mensen denken in mogelijkheden en in termen van samenwerken. Niet klagen dat iets niet kan, maar samen aan tafel gaan zitten en kijken wat er wél kan. Als deze pioniersgeest aanwezig is, dan willen wij als Rabobank graag met u meedenken.' 

Goede initiatieven ondersteunen 
Projecten waaraan het Coöperatiefonds een bijdrage heeft toegezegd zijn: Pannaveld in Westerhoven, Teutenhuis Bergeijk, nieuwbouw Gildehuis Bergeijk en nieuwbouw clubgebouw Handboogvereniging St. Bernardus Bergeijk. Ook zijn we betrokken bij de bouw van starterswoningen op de Weebosch en op de Hooge Berkt in Bergeijk
Comments