Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Belangrijke zege Heren 2

Geplaatst 11 mrt 2012 07:29 door [email protected]   [ 11 mrt 2012 07:29 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
In de kelder van de Hoofdklasse moesten onze reserves afgelopen vrijdag aantreden tegen de Eindhovense studentenploeg Taveres.  Nadat Peter Huijbregts opgehaald was, en er ingespeeld werd in de extreem snelle zaal van het Universiteitencomplex onder tromgeroffel dat kwam uit de kickboxzaal naast de tafeltennisarenea kon de wedstrijd beginnen.

Peter Huijbregts begon tegen de sterke Leon van Boven die vorig jaar nog uitkwam in de 1e divisie. Van Boven scoorde veelvuldig met harde spinballen waarop Peter geen verweer had. Peter verloor dan ook terecht met 3-0. John Mandemakers had in zijn wedstrijd tegen Omar Sarfaty weinig moeite met de mentaal zwakke student en trok met een 3-0 overwinning de stand weer gelijk. Ellen Ras die afgelopen week geveld was door de griep was nog niet helemaal hersteld en kon weinig potten breken tegen Henk Mangus, en de studenten stonden voor met 2-1. Het dubbelspel John en Peter won ook deze week weer, en onze mannen behouden hiermee hun 100% score.

Peter rekende hierna eenvoudig af met Sarfaty. Ellen moest toen aantreden tegen van Boven. Vooraf aan de wedstrijd had Ellen nog gezegd dat ze deze wedstrijd zou laten lopen, en al haar energie op te sparen voor haar laatste wedstrijd tegen Sarfaty. Echter van Boven maakte er een potje van, van de eerste vier services serveerde hij 3 keer fout. Ellen die goed in het zadel was geholpen door van Boven maakte veelvuldig gebruik van haar befaamde campingservice waar op de student het antwoord schuldig bleek. In de gehele wedstrijd serveerd Ellen ongeveer 45 keer de campingservice, en van Boven kon slechts drie keer de service terug brengen! Dit resulteerde in een krankzinnige 3-2 overwinning voor Ellen. Tussenstand 2-4 voor Wilvo TTV Bergeijk.

John veegde in de eerste twee games Henk Mangus van tafel, maar zag Mangus terug komen tot een vijfde game. Na een aanpassing van de tactiek won John alsnog. Toen ook Ellen en Peter hun laatste wedstrijd wonnen stond er een 2-7 voorsprong op het scorebord. John had net als Peter geen antwoord op het aanvalsspel van Van Boven en kwam met 2-0 achter in games. In de derde game wisselde John nog van batje en schakelde over naar lange noppen, en dit leek te werken. Hij kwam voor met 10-8 in de derde game maar moest alsnog de winst met 12-10 aan van Boven laten. Deze 3-7 overwinning was meer dan welkom, en aanstaande vrijdag hoopt men deze overwinning vervolg te geven, men gaat dan op bezoek bij de nummer laatst Veldhoven.
Comments