Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Bergeijk krijgt te weinig tegen Zwolle

Geplaatst 24 mrt 2010 14:33 door John van Geel   [ 27 jan 2013 06:14 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]

Tafeltennis Zwolle heeft in Bergeijk een geflatteerde 3-7 overwinning geboekt. Wilvo/TTV Bergeijk kwam goed uit de startblokken door een knappe overwinning van Kees Sengers op Gerben Last. Hierna leek Marco Bottram met de winst aan de haal te gaan tegen Nederlands kampioen B-licenties Rober-Jan van der Heijden. Maar ondanks een 6-2 voorsprong in de vijfde game ging de winst naar van der Heijden. Invaller John Mandemakers die de geblesseerde Chris Tournelle verving had geen kans tegen Gert Kobes. Het dubbelspel was een makkelijke prooi voor Wilvo/TTV Bergeijk. Marco Bottram won eenvoudig van Last en bepaalde de ruststand op 3-2 in het voordeel van Bergeijk. 

Na de pauze leek Kees Sengers op weg naar een stunt, maar moest de winst in vijf games laten aan Gert Kobes. John Mandemakers nam brutaal de leiding tegen van der Heijden door de 1e game te winnen, echter hierna paste van der Heijden zijn tactiek wat aan, wat resulteerde in een 3-1 overwinning. Het toptreffen tussen Kobes en Marco Bottram werd een eenvoudige overwinning voor de robuuste aanvaller uit Almelo. John Mandemakers verraste hierna vriend en vijand door tegen Gerben Last met 2-1 in games voor te komen. Ook in de vierde game kwam hij na een achterstand van 9-3 goed terug tot 10-9, maar kon niet goed doordrukken en de winst ging verdiend in de vijfde game naar de paralympiër.

De laatste wedstrijd van de dag ontpopte zich tot een ware thriller. Kees Sengers kwam met 10-7 voor in de vijfde tegen Van der Heijden. Echter door een zwijnbal en twee goede forehands van Van der Heijden werd het 10-10. Sengers had hierna het minste geluk, en moest zijn tegenstander feliciteren. Met een wedstrijd minder gespeeld, staan onze heren nog steeds op een veilige vierde plaats.
Comments