Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Pijnlijke nederlaag Heren 2

Geplaatst 24 dec 2009 09:51 door John van Geel   [ 25 dec 2009 01:52 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
In een gezellige en sportieve ambiance bij het symapthieke Taveri is Bergeijk 2 met een 7-3 nederlaag huiswaarts gekeerd. Bergeijk verscheen verzwakt achter de tafel; Elwin van Tuyl had griep en werd vervangen door de gretig spelende Nick Mooij.
 
Nadat Mooij al in de eredivisie en 1e divisie uit is gekomen kan hij nu ook de derde divisie afstrepen. Alleen de tweede divisie is nog een utopie voor Nick, dat mischien volgend seizoen al waarheid wordt. Nick speelde zeer verdienstelijk en legde in zijn eerste partij Patrick het vuur aan de schenen. Hij serveerde ijzersterk en verloor de 1ste game ongelukkig met 13-11. Hierna kwam Patrick er beter in was te sterk voor Nick. Tegen verdediger Robert kon Nick geen hoogte krijgen van de gevarieerde kapballen van de voorzitter van Taveri en ging vrij kansloos ten onder.
 
Echter in de derde partij tegen Bram speelde Nick de pannen van het dak en pakte brutaal de derde game. Dit was een regelrecht unicum, immers na een aantal optredens in de landelijke competitie pakte hij zijn eerste game! Ook in de vierde game was Nick erg sterk, en Bram begon hem stieken te knijpen, ik ga toch niet van een invaller verliezen? Helaas voor Nick werd het 12-10 voor Bram. Al met al kon hij terugkijken op een geslaagd debuut in de derde divisie.
 
Mart van Son begon slecht aan de wedstrijd en verloor kansloos van Bram en Patrick, maar herstelde zich wonderbaarlijk door in de laatste wedstrijd Robert overtuigend te verslaan. John Mandemakers begon met een makkelijke overwinning op Robert, en won hierna met 3-1 van een niet al te best geconcentreerde Bram. In zijn laatste wedstrijd ging hij tegen Patrick kopje onder met 3-1. Na twee slechte games, speelde John briljant tafeltennis en won de derde met 11-3. Ook in de vierde game kwam hij voor met 9-3, maar verloor alsnog verdiend met 11-9.
 
Na de wedstrijd was het erg gezellig nakeuvelen met de Ridderkerkers en werden we getrakteerd op Chinees. Nick lust alleen saté, en dit hebben we gemerkt. Hij had in zijn ééntje de gehele voorraad sate-stokken naar binnen gewerkt. Hierdoor moest Bram nog een keer terug naar de Chinees om een nieuwe voorraad te halen. Toen we goed hadden gegeten kon de terugreis naar Bergeijk beginnen en konden we terugkijken op een leuke middag tafeltennis.
 
O ja! de stand we staan nu gedeelde laatste samen met Taveri en virtueel zijn we al gedegradeerd!
Comments