Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Clubkampioenschappen competitiespelers

Geplaatst 14 dec 2010 07:05 door [email protected]   [ 14 dec 2010 08:07 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Tijdens een goed bezette clubkampioenschappen zijn in een gezellige ambiance de wedstrijden afgewerkt.  in een sportieve en verbeten strijd werd er hard om het eremetaal gevochten. In de A-klasse waren maarliefst 14 spelers die in de race waren om clubkampioen te worden. De A-klasse was verdeeld in twee poules die grotendeels volgens de plaatsing eindigden. Marco Bottram werd eerste in zijn poule, maar moest in de halve finale alle zeilen bij zetten om Ellen Ras van zich af te houden (3-2) Mart van Son werd volgens verwachting derde in de poule. Joyce van Tuyl (4e) verraste vriend en vijand door Nick Mooij, Iwan Wijnen en Anoek van Boxtel voor te blijven. Nick Mooij won verrassend van Iwan Wijnen en was dicht bij de winst tegen Mart van Son (11-9 in de vijfde game) en eindigde op de vijfde plaats in de poule. Iwan werd zesde en Anoek die slechts één wedstrijd won; van geliefde Nick eindigde op de zevende plaats.
 
In de andere poule eindigde iedereen volgens de plaatsingslijst. Chris Tournelle bleef de gehele dag makkelijk overeind maar moest John Mandemakers een vijfde game toestaan. Chris was hier beduidend beter en eindigde op de eerste plaats, gevolgd door John. Erik Biemans zette zijn goede vorm door van het afgelopen seizoen en eindigde op de derde plaats net voor teamgenoot Sjors de Proost (4e). Gerwin van Ampting, kersvers kampioen eindigde op een vijfde plaats. Robert Winters voor intimi ook wel bekend als "Stuuc" eiste de zesde plaats op. Good old John Smaling pas spelende met zijn nieuwe noppen "Chaos" sloot de rijen en eindigde als zevende.
 
John Smaling verloor het degradatieduel tegen Anoek van Boxtel en moet het volgend jaar in de B-poule gaan proberen. Robert Winters won de strijd om plaats elf verrassend van Iwan Wijnen. De teamgenoten Gerwin en Nick streden om plaats 9 die werd gewonnen door de flamboyante inwoner uit Westerhoven. Joyce van Tuyl gooide al haar charmes in de strijd in de wedstrijd im plaats 7 tegen "King Backhand" Sjors de Proost, en dit betaalde zich uit want ze trok aan het langste eind. Mart van Son won tegen Erik Biemans met 3-1 een werd vijfde. De kleine finale tussen John en Ellen om plaats drie leek op een vierde game af te steven. Echter John wist na een 10-2 achterstand in de derde game toch nog de game en de partij winnend af te sluiten(3-0). De finale tussen Chris en Marco die van hoog niveau was werd na een 1-0 achterstand gewonnen door Marco met 3-1.
 
In de B-poule waren slechts 7 deelnemers, en op voorhand waren titelkansen toegeschreven aan Eveline Roijmans, Ad Nouwens en Teun van Hintum. Eveline begon goed aan het toernooi en zette Harrie Bottram met 3-1 aan de kant. Ad kwam enigszins moeizaam uit de startblokken, zowel tegen Koen Kuijpers en Harrie Bottram moest hij tot een vijfde game gaan, die wel soeverein werden gewonnen. Ook Teun won zijn eerste twee partijen volgens planning. Rob de Vries werd met 3-1 verslagen en Koen Kuijpers met 3-2. Gedurende de dag vorderde werd duidelijk dat ook Nicky Thiels zich tot de favorieten had gespeeld. Met zijn nieuwe rubbers "Xiom Vega Pro" gaf hij iedereen het nakijken. Er kwam zoveel effect van zijn batje dat hij nauwelijks te bespelen was. Koen Kuijpers, Rob de Vries, Harrie Bottram en ook Eveline Roijmans waren volledig kansloos tegen het Koreaanse spingeweld.
 
In de voorlaatste ronde kwam er echter een einde aan Nicky's dadendrang, hij was niet opgewassen tegen Ad's gevarieerde spel en Ad won dan ook met 3-0. Ad had alle wedstrijden gewonnen en vooraf aan de laatste ronde kon niemand hem meer in halen. De strijd om plaats twee tussen Nicky en Teun werd overtuigend gewonnen door Nicky (3-0) Rob de Vries eindigde op een keurige vierde plaats, Harrie Bottram werd vijfde en Eveline eindigde ietwat teleurstellend op een zesde plaats. Koen Kuijpers speelde zeker niet onverdienstelijk maar eindigde op de zevende plaats. Dan rest mij nog te bedanken de wedstrijdleiding die in handen was van Wil van Rooij die een voortreffelijk toernooi afleverde. Ook barman Joris bedankt voor de heerlijke broodjes knak en de eigen gemaakte tomatensoep
.
 
 
Comments