Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Clubkampioenschappen Jeugd

Geplaatst 16 dec 2012 07:54 door [email protected]   [ 16 dec 2012 07:54 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Agelopen zaterdag vonden de clubkampioenschappen plaats voor onze jeugdspelers. Door onder meer afmeldingen van de gebroeders Klinkenberg en Jade van Schaik gaven er slechts 6 spelers acte de presence. Onder leiding van John Mandemakers en Barman Rob de Vries ontspon zich toch een mooie strijd om het eremetaal. Nadat alle spelers gearriveerd waren, Stan en Giel waren net voor 10.00 uur binnen, Thom Bottram zelfs nog iets later barstte de strijd los. Deze voorbereiding van Thom pakte niet goed uit want hij wist niet tot winst te komen.

 Robin Smits die de laatste tijd veel progressie boekt, won op overtuigende wijze van zijn teamgenoot Thom, die toch beduiden meer procenten speelt in de competitie, de andere tegenstander waren duidelijk een maatje te groot. Anne van Geel boekte twee soevereine overwinningen op Thom en Robin. In haar partijen tegen de top, Stan, Giel en Marc wist ze haar tegenstanders het vuur aan de schenen te leggen maar kon ze niet winnen. Het was duidelijk dat Stan, Giel en Marc vochten om de titel clubkampioen. In de eerste poule wedstrijden maakte ze geen fout. De wedstrijd in de derde ronde tussen Giel en Marc was een kraker van jewelste. Met prachtige rallys en harde spinballen was het Giel die onverwacht met 12-10 in de vijfde game met de winst aan de haal ging. 

In de volgende rond speel hij tegen grote broer Stan die oppermachtig was en Giel met een duidelijke 3-0 nederlaag naar de kant stuurde. Toch bleef het spannend tot de laatste rond want bij een 3-0 of 3-1 overwinning van Marc op Stan, zou Marc clubkampioen worden en niet Stan, Giel was op voorhand al kansloos voor de titel. Marc begon overweldigend aan de wedstrijd tegen Stan en pakte met goed spel de eerste game. Ook in de tweede game kwam hij dik voor en had zelfs enkele gamepoints. Helaas voor Marc waren deze niet aan hem besteed en Stan pakte de tweede game. Toen hij ook de bevrijdende derde game pakte was de beslsssing gevallen en kon hem de titel niet meer ontgaan. Hij sloot af in stijl door ongeslagen te blijven en won van Marc met 3-1. De organisatie kon terugkijken op een prima verlopen toernooi en kon vroeg naar huis.

De eindstand:

1. Stan Sengers
2. Giel Sengers
3. Marc Hendrikx
4. Anne van Geel
5. Robin Smits
6. Thom BottramComments