Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Clubkampioenschappen Recreanten

Geplaatst 16 dec 2012 07:39 door [email protected]   [ 16 dec 2012 07:39 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Op 4 en 11 dec. Zijn weer de recreanten kampioenschappen gespeeld, dit keer met 14 deelnemers. Het grote verschil met andere jaren was dat Aloys Verrijt niet meedeed, en erdus in een keer heel veel kanshebbers waren. Op de eerste avond moest er een schifting gemaakt worden tussen de A en B klasse, dit leverde al een aantal spannende partijen op, maar grote verrassingen waren er niet. Op de 2e avond moest er nog een beslissing vallen voor wie in de A en wie in de B poule mocht starten, dit omdat er besloten was niet de beste nummer 4 te berekenen maar om deze 2 tegen elkaar te laten spelen. Een ding was zeker Jan ging naar de A poule, want de partij ging tussen de twee Jannen, Loomans en van Oort. Deze partij begon goed voor Jan L. maar in de 2e game draaide de partij volledig om en won Jan van O. in 3e game het ticket voor de A poule. Na deze beslissing kon begonnen worden aan de eindstrijd. Na lering te hebben getrokken ui t de eerste avond werd Harrie van Montfort gezegd tijdig aan zijn partij te beginnen, ( op de eerste avond gaf hij ziin tegenstander een hand, en een ieder dacht die is klaar, maar nee ze moesten nog beginnen.) Door deze aktie was de tweede avond veel sneller klaar, daar we niet hoefde te wachten op Harrie.

In de B poule ging de strijd vooral tussen Jan Loomans, Peter Heygelen en Edwin Bergmans, terwijl er ook een onderlinge strijd was tussen Peter van Hoof en Johan Larmit en tussen Wil Cuijten en Leo Nabben. Uit eindelijk wist Leo van Wil te winnen en Peter van Johan. Voor de strijd om de eerste plaats kwam Jan Loomans niet in gevaar, hij wist alle partijen te winnen. Peter Heygelen wist zijn verlies te beperken tot een partij en werd 2e. Edwin Bergmans legde beslag op de 3e plaats. 

Bij de A poule was Ramon Baeten ongenaakbaar, hij won al zijn partijen hoewel Jan van Oort hem het vuur aan de schenen legde en uit eindelijk in 5e game met 11-9 zijn meerdere moest erkennen in Ramon. Voor good old Harrie Bottram was het de ideale gelegenheid om zijn pupillen te testen op wat ze waard waren. Natuurlijk kende hij van iedereen de speelstijl en waar ze het zwakste waren., waar Harrie dan ook gretig gebruik van maakte. Alleen Ramon had een antwoord op zijn spel. Harrie werd knap 2e. Voor de derde plaats moest het onderling resultaat bekeken worden van Gerard Loomans en Geertjan Bakker, dit viel uit in het voordeel van Gerard. Koen Kuipers had in het geheel zijn dag niet en had ook nog eens last van een geblesseerde vinger, hij wist uiteindelijk alleen van Gerard te winnen. Harrie van Montfort wist 2 partijen te winnen, maar dat lag aan de tafel waar hij moest spelen, hij stond vaak bij de deur en liep dan te ver achteruit om nog tijdig bij de tafel te komen. Natuurlijk ook omdat de deur steeds werd dicht gedaan en dan is het moeilijk om bij de tafel te komen. Voor Jan van Oort was het buffelen om bij te blijven, maar ondanks zijn onnavolgbare bewegingen lukte het niet om meer dan een partij te winnen.

Uiteindelijk werd de tweede avond begonnen tussen twee Jannen en beëindigt tussen twee Peters en twee Harrie’s. Tijdens de prijs uitreiking was er nog een extra beker te vergeven aan Peter van Hoof daar hij graag gekust zou worden door onze barvrouw van de avond Anouk van Boxtel. Natuurlijk was de echte prijsuitreiking voor onze kersverse nieuwe voorzitter Renske van Montfort. Een prijs krijgen van Gerard was al leuk maar gekust worden was dan wel minder, dat is wel anders. Al met al was een leuk en gezellig toernooi met de volgende eind uitslag.


Poule A                                                                B poule

1. Ramon baeten                                                   1. Jan Loomans

2. Harrie Bottram                                                  2. Peter Heygelen

3. Gerard Loomans                                               3. Edwin Bergmans

4. Geertjan Bakker                                                4. Peter van Hoof

5. Harrie van Montfort                                          5. Johan Larmit

6. Jan van Oort                                                     6. Leo Nabben

7. Koen Kuijpers                                                   7. Wil Cuijten Ad Nouwens
Comments