Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Dart-Tafeltennistoernooi

Geplaatst 19 feb 2012 09:59 door [email protected]   [ 19 feb 2012 09:59 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Op de vooravond van de carnaval is het jaarlijkse Dart-Tafeltennistoernooi weer gehouden bij TTV Bergeijk. Enkele vaste deelnemers konden helaas niet deelnemen en omdat Frans Smulders zich ook ziek afmeldde waren er slechts 14 deelnemers. Gerwin van Ampting, die pas hersteld is van dartteritus had drukke werkzaamheden en helaas moest de flamboyante inwoner van Westerhoven zich dan ook afmelden voor het prestigeuze toernooi

Er werd gespeeld in twee poules van 5 en één poule van 4 deelnemers. John Mandemakers was als eerste geplaatst en had op zich een gunstige poule en plaatste zich zonder al te veel moeite voor de halve finale. John had het alleen moeilijk met tafeltennis tegen Anoek van Boxtel die met 19-17 voor kwam. Van Boxtel die al haar charmes in de strijd gooide had echter geen kijk op de getructe campingservice van Mandemakers en verloor alsnog met 21-19. De andere poules waren beduidend sterker. Sjors de Proost, ex-eredivisie darter moet direct vol aan de bak tegen loose canon Joris Meulendijks, die 5 jaar niet meer had getafeltennist. Meulendijks speelde ijzersterk en verloor met tafeltennis slechts met 21-18 tegen de kopman van Heren 3. Omdat Joris het darten overtuigend won plaatste hij zich voor de halve finale. In een andere poule wedstrijd had Joris totaal géén kijk op het noppenspel van Aloys Verrijt en verloor met 21-6 van de sympathieke buschauffeur. In de derde poule zaten ook diverse coryfeeen, onder meer  noppenspecialist Iwan Wijnen, topdarters Nick Mooij en Ralf Verrijt waren in deze poule (des doods) ingedeeld. Iwan verloor verrassend tegen John "Zeitgeist" Smaling met 21-19 met tafeltennis. Toen alle wedstrijden van de poule af waren kwam Nick Mooij als winnaar naar voren en ook hij plaatste zich voor de halve finale. Beste nummer twee van alle poules was Robert Winters die het kwartet halve-finalisten completeerde. 

De eerste halve finale ging tussen Joris en Robert. Robert, voor intimi ook wel bekend als "stuuc", die vooraf gezien favoriet was bij het tafeltennis was totaal kansloos tegen een ontekende Joris. "De Meul" liet geen spaan heel van zijn tegenstander en met agressief aanvallend spel won hij met 21-8 21-6. Ook het darten ging naar Joris en het werd 5-0.
John kwam uit tegen Nick en zij begonnen met darten. Met het 301 stond John ver voor, echter hij gaf de winst door onder meer enkele bouncers uit handen en verloor onnodig. Omdat ook de andere twee dartspelletjes gewonnen werden door Nick was de uitslag al bekend. Nick won dan ook met 3-2 en plaastste zich voor de finale tegen Joris.

De finale was van hoog niveau. Na het darten stond het 2-1 voor Joris. Nick was nu favoriet voor de eindzege, hij hoefde alleen even in twee games met tafeltennis te winnen van Joris. Geheel verrassend was het echter Joris die aan het langste eind trok en hij won ook het tafeltennissen met de vernederende cijfers van 21-13 21-5. Joris die vroeger nog 1e klasse gespeeld had, liet zien dat hij het spelletje nog niet verleerd was. De organisatie was perfect, en Wil van Rooij had het schema goed ingedeeld zodat we net voor de klok van 12 uur klaar waren. De bar was in vertrouwde handen van Ans van Rooij en op sluiten van de markt werden er nog heerlijke gehaktballen met zalf geserveerd.

Uitslag

1. Joris
2. Nick
3. John M.
4. Robert
5. Nicky
6. Sjors
7. Iwan
8. Jan
9. Ralf
10. John S.
11. Koen
12. Aloys
13. Anoek
14. Renske
Comments