Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Heren 1 missen titel op een haar

Geplaatst 17 apr 2011 03:27 door [email protected]   [ 17 apr 2011 03:30 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Op voorhand leek het voor ons vaandelteam een onmogelijke opgave: winnen met 7-3 van Red Stars en kampioen te worden. De ploeg uit Venray was druk aan het rekenen voor de wedstrijd en dacht dat het misschien toch nog spannend zou worden. Het begin van de wedstrijd was desastreus voor de Bergeijkenaren. Kees Sengers verloor de openingspartij enigszins onfortuinlijk tegen Patrick Zwiers. Marco Bottram verloor hierna de cruciale partij tegen kopman Ronald Bogaard die een karrenvracht aan geluksballen had. Tussenstand 0-2 en alle hoop op een goed resultaat was al verdampt.
 
Vincent del Priore wilde echter niet capituleren en versloeg verdediger Frank van der Vleuten met goed spel met 3-0. Toen ook het dubbel naar Wilvo/TTV Bergeijk ging gloorde er weer wat hoop. Marco kende weinig problemen met Zwiers, en Kees versloeg van der Vleuten met 3-1. Plotseling stond er een 4-2 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord.
 
Helaas moest de sterke Bogaard nog twee keer aantreden en hiervan moest één partij ingeleverd worden. Vincent speelde een dijk van een wedstrijd tegen Bogaard en kwam met 2-1 voor. In de vierde game werd het 9-9 en Vincent was twee ballen weg van een sensationele overwinning, maar helaas mocht het niet zo zijn. Na twee discutabele ballen in de vijfde game liep Bogaard ver weg en won deze game afgetekend. De tussenstand was toen 4-3. Er mocht nu dus niks meer verloren worden. Marco rekende af met Van der Vleuten, die de gehele dag geen deuk in en pakje boter raakte. Vincent die in topvorm was versloeg met zeer goed spel Zwiers en de stand werd bepaald op 6-3.
 
De beslissing zou dus in de laatste wedstrijd vallen. Kees die bekend staat in belangrijke wedstrijden er altijd te staan stond voor een onmogelijke opgave: winnen van Bogaard. In de laatste 10 ontmoetingen had Kees ooit één keer gewonnen van Bogaard, dus het perspectief was niet al te best. De Bergeijkse routinier begon voortvarend aan de wedstrijd en pakte brutaal de eerste game met 11-8. Het werd erg stil in het Venrayse kamp en de mannen trokken al wat wit weg. Helaas kon Kees zijn hoge niveau van de eerste game niet volhouden en verloor met 3-1 en de titel ging met één punt verschil naar Red Stars.
 
Het kampioenschap was dus niet in deze wedstrijd verspeeld, maar in de eerste ontmoeting met Red Stars toen met 7-3 werd verloren.
Comments