Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Heren 1 wint degradatieduel

Geplaatst 30 okt 2011 06:54 door [email protected]   [ 30 okt 2011 06:54 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Afgelopen zaterdag kwam Rijnsoever op bezoek in Bergeijk. De ploeg uit Katwijk bivakkeerde op de vijfde plaats met slechts 3 punten achterstand op de Bergeijkenaren. De wedstrijd begon voorspoedig voor de thuisploeg Vincent del Priore won eenvoudig van Mathias van der Heijden. Kees Sengers trof in het tweede duel de sterke Roald van de Landen, die tot nu toe slechts twee potjes verloor. Sengers net terug van een vakantie in Spanje was goed uitgerust en won met 11-9 in de vijfde game.


Bjorn van Schaik kon het niet bolwerken tegen een goed blokkende Jeroen Holten, tussenstand 2-1. Het dubbelspel werd net als de wedstrijd tussen Kees en Van der Heijden een makkelijke prooi voor Wilvo TTV Bergeijk. Vincent verslikte zich hierna in Holten die met 3-2 won en zijn tweede winstpartij van de dag boekte. Bjorn van Schaik won in een kraker van een wedstrijd tegen Van der Landen na een 2-1 achterstand eindelijk eens een vijf-gamer en zegevierde knap met 11-9 in de vijfde game.

Kees bekroonde zijn hattrick tegen Holten al ging dat niet van een leien dakje (3-1). Later op de avond scoorde de fortuinlijke Sengers nogmaals in het casino en zijn dag kon niet meer kapot. Bjorn maakte hierna het zevende punt door Van der Heijden te bedwingen. Van der Landen liet nog wat van zijn klasse zien en bepaalde de eindstand op 7-3 door in de laatste wedstrijd Vincent te verslaan.

Door deze uitstekende overwinning staat men nu vast op de derde plaats. De voorsprong op nummer 4 Tanaka bedraagt 4 punten en op Rijnsover 7 punten. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen de aankomend kampioen Bijmaat.
Comments