Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Heren 1 wint weer

Geplaatst 12 feb 2012 10:26 door [email protected]   [ 12 feb 2012 10:26 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Afgelopen zaterdag kwam laagvlieger Rapidity op bezoek uit Bergeijk. De ploeg uit Beverwijk had slechts 1 punt en stond laatste in de rangschikking. Bjorn van Schaik opende de wedstrijd tegen Lennart Bloothoofd en ging in een ware titanenstrijd met 12-10 ten onder in de vijfde game tegen de goed spelende linkshander. Marco Bottram maakte hierna korte metten met verdediger Kai van Dijk (3-0).

Ondertussen was Vincent del Priore ook gearriveerd, deze had zich vergist in de aanvangstijd van de wedstrijd en kon derhalve niet inspelen. Hij had het geluk te mogen beginnen tegen invaller Kreike die normaal 1e klasse speelt en Vincent won dan ook afgetekend met 3-0. Het gelegenheidsdubbel Marco/Bjorn was geen succes en er werd dan ook verloren met 3-0 van de Rappers. De met korte noppen spelende Bloothoofd speelde een puike partij tegen Marco en kwam zelfs met 2-1 voor in games, echter Marco wist het tij toch nog te keren en tekende voor een 3-2 ruststand voor de Bergeijkenaren. Bjorn maakte hierna gehakt van Kreike, die zijn dag niet echt leek te hebben. Vincent was nog onvoldoende opgewarmd en incasseerde enkele matchpoints tegen van Dijk, maar greep toch de winst met 13-11 in de vijfde game. Marco scoorde het 6e punt door Kreike eenvoudig terug te wijzen. Vincent speelde wederom een vijf-gamer en won wederom, nu tegen Bloothoofd en scoorde ondanks zijn slechte voorbereiding 100%.

Aan Bjorn de eer om het 8e punt veilig te stellen. Hij kwam met gemak voor met 2-0 tegen van Dijk. Echter van Dijk wenst niet te capituleren en sleepte er een vijfde game uit. Echter Bjorn was weer bij de les en won met 11-6 en bepaalde de eindstand op 8-2 voor de thuisploeg. Door deze zege heeft men wat lucht gekregen maar is men allerminst zeker van klassenbehoud. Één degradant staat vast en dat is Rapidity, deze hebben slechts 3 punten, maar omdat FVT met 7-3 won van Renata is nog alles mogelijk in deze sterke 2e divisie poule.

De stand

1. TTCV Herwaarden 3-21

2. US 3-18

3. Wilvo TTV Bergeijk 3-16

4. Renata 3-13

5 FVT 2-9

6 Rapidity 2-3
Comments