Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Heren 2 aast op play-offs

Geplaatst 25 mrt 2012 03:45 door [email protected]   [ 25 mrt 2012 03:45 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
In de aanloop naar de wedstrijd van team 2 tegen titelfavoriet Red Star '58, bleek de tenniselleboog van Mart te ernstig om te kunnen spelen. Hij moest noodgedwongen zijn inzet beperken tot coachen en tellen. Gelukkig was Ellen, die naarmate het seizoen vordert steeds beter in vorm raakt, ondanks het prachtige weer, bereid om zijn plaats in te nemen. Team 2 stond voor de wedstrijd op een zeer verdienstelijke derde plaats met de wedstrijden tegen de sterkste 2 teams nog wel voor de boeg. Een plaats bij de bovenste 4, dat recht geeft op playoffs, is stiekum het doel geworden van team 2. Hoewel dat moeilijk zal worden gaan zij er toch helemaal voor.

In de eerste wedstrijd van de middag trad John aan tegen de ook dit seizoen weer zeer sterk spelende Vincent van Kuijck. Vorig seizoen wist John nog als enige in de competitie van hem te winnen, maar deze keer was ondanks goed spel van John, Vincent toch de meerdere. Peter trad vervolgens aan tegen Monique Posthuma. In de eerste game wist hij de ook in de dames-eredivisie uitkomende speelster nog te verrassen. De klasse van Monique kwam in de volgende games echter duidelijk naar boven. Desondanks wist Peter de momenten van concentratieverlies bij zijn opponente te benutten en de stand van 2-1 in games op het scorebord te brengen. De vierde game was typerend voor de hele partij, wakkergeschut kwam Monique op een voorsprong van 10-3. Peter zag vervolgens de nonchalance weer optreden en rook een kans, 12-10 voor Peter!. De derde partij ging tussen Ellen en Rene 'Loepoog' Vrins. Ellen was tot op het bot gemotiveerd om deze partij naar zich toe te trekken en speelde dan ook een zeer sterke wedstrijd. Met ook tactisch slim spel wist ze de met onder en naast de tafel aangeslingerde backhand bananenslagen strooiende Vrins te ontregelen en zette daarmee een 2-1 voorsprong voor team 2 op het scorebord.

Het dubbelspel ging tussen 2 combinaties die beide nog de 100% score hadden. John en Peter hadden echter onvoldoende grip op het uitstekende spel van de links-rechts combinatie Posthuma-Van Kuijck. In de partij na de dubbel had Peter ook weinig kans tegen de geroutineerde Van Kuijck, stand 2-3. In de volgende wedstrijd tussen John en 'Loepoog' Vrins, wist John, ondanks dat de wedstrijd gelijk op ging, aan het einde niet aan de goede kant van de score te blijven. Was het de zware werkweek?? In 'the battle of the lady's' had Ellen weinig in te brengen tegen 'angstgegner' Postuma, wat de tussenstand op 2-5 bracht. Peter bracht team 2 echter weer terug in de wedstrijd door Vrins te bestoken met de van hem bekende spinballen met veel rotatie, 3-5. Ellen probeerde vervolgens met man en macht Van Kuijck af te houden van het scoren van het winnende punt. Ze speelde een erg goede wedstrijd en dwong Van Kuijck tot zijn beste spel. Helaas was Van Kuijck, die toch al nauwelijks een ongedwongen fout maakt, ook wat gelukkig. Zelfs het 'Code 2' van de langs de kant coachende Mandemakers, wat op zich een slimme aanwijzing was, mocht niet meer baten.

Dus moest in de laatste wedstrijd John alles uit de kast halen tegen Posthuma. Achteraf bleek dat Monique geconstateerd had dat John voor de wedstrijd zijn haren nog even was gaan goed doen. Deze charmante actie had duidelijk indruk gemaakt en gecombineerd met geconcentreerd spel van John was daar het zeer belangrijke vierde punt! Team 2 staat na dit weekend op een vierde plaats met 4 punten voorsprong op Taveres en Herwaarden en 6 op Budilia. Vrijdag wordt deze voorsprong uit tegen Irene verdedigd.


Auteur Peter Huijbregts.
Comments