Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Heren 2 haalt hard uit!

Geplaatst 17 feb 2013 03:01 door [email protected]   [ 17 feb 2013 03:01 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Onze reserves speelden zaterdag tegen Taverbo uit Boxtel. Bij binnenkomst bleek dat de zo gevreesde Otto Ahlers niet van de partij was, Der Bundestrainer had vrijdagavond ook al gespeeld en twee wedstrijden in één weekend was te veel van het goede voor de routinier. Verrassenderwijs stonden er toch 4 Boxtelnaren in het patronaat. Jeugdtalent Kevin van Veerdonk was als stand-in opgeroepen voor de niet fitte Jasper van de Aa. Nadat van de Aa ingespeeld had bleek dat hij toch mee kon doen, en moest van Veerdonk lijdzaam toekijken. De openingswedstrijd was direct belangrijk, John Mandemakers speelde tegen hun sterkste man Fredrik Fluut. De eerste 3 games gingen gelijk op, maar John stond met 2-1 voor. Vooral op de service van Fluut kon John weinig uitrichten en kreeg regelmatig ballen om zijn oren gespind. Na een tactische aanpassing werd de vierde game eenvoudig binnengehaald. 

Peter Huijbregts kende weinig moeite met Danny Smits en zette de 2-0 op het scorebord. "De borrelnoot" won nog weel een game maar daar bleef het bij. Ellen Ras had hierna totaal geen moeite met van der Aa, die een slappe en futloze indruk maakte en beter in bed had kunnen blijven liggen. Het dubbelspel John/Peter werd eenvoudig gewonnen in straight sets. Peter verloor hierna van Fluut. Fluut speelde bij vlagen goed, maar Peter had het toch echt aan zich zelf te wijten omdat zijn normaal zo vaste forehand topspin haperde. Hij verloor met 3-1. Hierna liep Bergeijk uit naar 7-1 door afgetekende overwinningen. Ellen begon goed tegen Fluut en scoorde in de eerste game op 9-9 twee weergaloze ballen, en kwam met 1-0 voor. Hierna werd het in een goede wedstrijd 2-2. Zelfs teller John Smaling en Gerard van Geel gaven Ellen goede adviezen om de partij vlot te trekken. Helaas werd de vijfde game gewonnen door Fluut die zo tekende voor het tweede Boxtelse punt.

De laatste partij van de dag werd een ware demonstratiepartij. John maakte vrijwel geen fout tegen de sympathieke "Borrelnoot" en won met 3 keer 11-4. Wel moet aangetekend worden dat Danny van zijn 12 gemaakte punten wel 4 wereldpunten sloeg. Helaas bleek dit onvoldoende voor de winst. Door deze 8-2 overwinning hebben onze reserves lucht gekregen en kunnen ze naar boven kijken. Over 3 weken staat de ontmoeting met titelfavoriet Veldhoven op het programma. Sailant detail is dat Ellen en Peter beiden bij Veldhoven hebben gespeeld, en krijgt deze wedstrijd dus een extra lading.
Comments