Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Heren 2 wint bij Tios in Tilburg

Geplaatst 3 apr 2011 07:47 door [email protected]   [ 3 apr 2011 08:00 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Heren 2 zijn door een slechte reguliere competie in accute degradatienood gekomen. Men is nu in degradatiepoule samen met SAR, Tios en Renata beland waarvan alleen de nummer vijf zeker is van klassenbehoud. Deze vijfde plaats in alleen theoretisch haalbaar want SAR heeft een voorsprong van 11 punten op WIlvo TTV Bergeijk. Inzet is dus de zesde plaats die mischien nog zicht geeft op handhaving, afhankelijk hoeveel teams er terugkeren naar de hoofdklasse uit de landelijke competitie.
 
In Tilburg werd een minimale overwinning van 4-6 behaald, die zeker hoger had uit kunnen vallen. Mart van Son won in duidelijke cijfers van Leon van Esch, maar verloor terecht van noppenspeler Lars Wierts en Leon van Riel. Peter Huijbregts speelde een krankzinnige wedstrijd tegen Wierts. Na een voorsprong van 4-2 in de vijfde game scoorde Wierts 8 punten op rij en liep uit naar een 10-4 voorsprong, hierna was Peter weer aan de beurt en scoorde 7 punten op rij en kwam dus op matchpoint 11-10. Helaas kon Peter dit punt niet verzilveren, hij miste een makkelijke opening en de winst ging met 13-11 naar Wierts. Mede door goede aanwijzingen van Coach Ellen Ras won Peter in vijf games van Van Riel. Tegen Van Esch speelde hij weer in vijf games, maar moest ondanks een 11-2 in de vierde game toch capituleren.
 
John Mandemakers haalde eindelijk na twee bar-slechte wedstrijden weer eens zijn niveau en kwam nauwelijks in de problemen. Alleen in de noppenstrijd tegen Wierts moest hij een game afstaan. Ook het dubbelspel ging naar Bergeijk. Door deze overwinning is men Tios gepasseerd op de ranglijst en staat men op de zesde plaats. Aanstaande zaterdag komt het sterke SAR uit Kloosterzande op bezoek, en heeft hier nog een appeltje mee te schillen. De eerste ontmoeting eindigde in een desastreuze 9-1 nederlaag.
Comments