Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Heren 3 geveld in Stiphout

Geplaatst 28 okt 2012 08:59 door [email protected]   [ 28 okt 2012 08:59 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Kopman Iwan Wijnen viel afgelopen week ten prooi aan een mysterieus virus en moest helaas afzeggen. Roel Coutinho, hoofd infectiebestrijding van het RIVM werd kort voor de wedstrijd nog geraadpleegd, maar deze beschikte slechts over paardemiddelen, terwijl hier toch écht sprake was van een “Biggenvirus”, iets waarvoor nog een vaccin ontwikkeld moet worden. Enfin, Supersub Nick Mooij werd gevraagd en bereid gevonden in te vallen in het sterrenteam der Lage Landen, en rond etenstijd werd afgezakt naar Stiphout. 

Omdat de koploper in de eerste wedstrijd het vuur na aan de schenen werd gelegd verschenen zij in de sterkste opstelling, dus met voormalig hoofdklassespelers Jörgen Duitsman, Carlo Seelen en 2e klasser Bram Canton. Sjors mocht het spits afbijten tegen Duitsman. Duitsman pakte in de eerste game direct een voorsprong van 8-1 en donkere wolken leken zich al direct samen te pakken boven het Bergeijkse kamp. De Proost, toch al geen frevent supporter van Duitsers, laat staan Duitsmannen, rechtte de rug en vocht zich terug in de game, die hij helaas toch aan de Stiphoutenaar moest laten. De opgaande lijn werd echter wél doorgezet en de volgende drie games werden met goed spel binnengehaald: 1-0 voor Bergeijk!

Eric kwam er in zijn eerste wedstrijd tegen de nog immer ongeslagen Carlo Seelen niet aan te pas, hetgeen niet aan de tegenstander, maar voornamelijk aan hemzelf te wijten was. Stand-in captain Biemans was te “eager” en liep zichzelf eenvoudigweg voorbij. De beurt was aan Nick om in WETAC-style de wedstrijd tegen Canton naar zich toe te trekken en een tweede Bergeijks punt binnen te halen. Dat leek ook te gaan lukken door een 11-1 zege in de 2e game, waardoor Nick ook op een 2-0 voorsprong in games uitkwam. Helaas zakte het solide opgebouwde kaartenhuis daarna finaal in elkaar en ging Nick alsnog met 3-2 de bietenbrug op.

Na het dubbel, dat vrij kansloos werd verloren van Stiphout stond het dus al 3-1 in het voordeel van Stiphout, dat daarna de zeges aaneen reeg tot een 7-1 voorsprong. De inmiddels uit de “Club van 100” gedegradeerde De Proost, die overigens in een kat-en-muis duel de zege nipt aan Carlo Seelen moest laten, mocht op dat moment aantreden tegen de uitstekend spelende Bram Canton. Canton, gesterkt door zijn overwinningen op Nick Mooij en Eric Biemans, had héél even de illusie, langer dan het inspelen duurde dat echter niet…., voor een stunt te kunnen zorgen, maar werd door gedegen spel van De Proost zijn plaats gewezen. Eric Biemans ten slotte kon het in het Stiphoutse Thialf (De omstandigheden waren prima voor Sven Kramer, wat minder voor tt’ers…) niet bolwerken tegen Duitsman, die de hatelijke 8-2 op het bord zette.

Uiteraard werd de wedstrijd in en tegen Stiphout afgesloten met een bezoek aan “De Gulle Big”, waar de ontvangst hartelijk was, en de winst eenvoudig werd afgekocht!

 

Comments