Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Heren 3 klopt Geenhoven

Geplaatst 14 okt 2012 07:11 door [email protected]   [ 14 okt 2012 07:12 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Op 12 oktober kwam een zéér geroutineerd Geenhovens team, tenminste 125 jaar tafeltenniservaring….., en zeker ook een tot op het bot gemotiveerd team afzakken naar Bergeijk. De voortekenen waren gunstig voor de Geenhovenaren: Iwan Wijnen had ernstige problemen met zijn materiaal (een zogenaamd “flebberplenkske”, voor de leken onder ons: het loskomen van het rubber van het houten frame), en omdat Erik Biemans op Aruba nog íets van zijn goede vorm en fingerspitzengefühl van de afgelopen 3 seizoenen aan het zoeken is (Het schijnt in de wateren rond de Antillen van alles rond te drijven tegenwoordig….), werd Stan “De Bergeijkse Muur” Sengers ingezet om een dreigend debacle af te wenden. 

Sjors de Proost werd te langen leste met bibberende knieën bereid gevonden het spits af te bijten tegen Paul Konings. Konings, materiaalspeler pur sang, had echter weinig in te brengen en werd in een snelle partij afgeserveerd. Het was de beurt aan Stan Sengers, die vooraf al last van zijn rug had, om in een partij tegen Hans Cox zijn talent te bewijzen. Helaas voor Stan, maar ook voor ons, speelde zijn rug hem dermate parten dat hij zijn geroemde slagenrepertoire niet ten volle kon benutten. Onze sympathieke linkspoot (waar vind je die tegenwoordig nog…) beleefde géén fijne avond, maar beloofde zijn tegenstanders revanche als hij weer hersteld is.

Nee, dan Iwan Wijnen, die, nadat zijn “flebberplenkske” weer op afdoende wijze was hersteld (gewoon, net als vrûger, mee een tuubke sluusion), geen spaan heel liet van de inmiddels 73-jarige Piet Staals. Piet, die met zijn getruukte forehand en degelijke backhand nog menigeen de oren wast, liet aan het Bergeijkse publiek en meegereisde suporter van het eerste uur, Marc van den Boom, met regelmaat zien dat leeftijd geen enkele belemmering hoeft te zijn om op hoog niveau mee te draaien. Nadat Iwan Wijnen ook deze Geenhovense droom aan barrels had geslagen mocht het reservedubbel De Proost/Wijnen aantreden. Zij lieten iedereen nog maar eens zien hoe talent en karakter een prima aanvulling op elkaar zijn en maakten in drie spannende games een eind aan de Geenhovense aspiraties. De ban was gebroken, en onze jongens liepen eenvoudig uit naar een solide 7-3 overwinning. Stan, nogmaals dank voor je fantastische inzet en veel beterschap! 

Comments