Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Heren 4 delen de punten met Stiphout

Geplaatst 7 okt 2012 08:29 door [email protected]   [ 7 okt 2012 08:32 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Afgelopen vrijdag trad Heren 4 aan tegen het sterke Stiphout met als inzet de derde plaats in een erg sterke 2e klasse. Procentenspaarder NIck Mooij bleef wederom aan de kant, en de Bergeijkenaren speelden dus met Sebastien Degousee, Stan Sengers en Tim Senders. Stan begon goed aan de wedstrijd en kon het de ex-hoofdklasse speler Frenklin van der Burgt lastig maken maar kwam net niet tot gamewinst.

Hierna tekende Sebastien voor het 1e punt door verdediger Mick van Hooff met 3-1 te kloppen. Tim Senders speelde verdienstelijk tegen de 68-jarige (hier was dus een leeftijdsverschil van 50 jaar) Ton Willems, maar moest met 3-1 capituleren. Het dubbelspel Stan/Sebastien werd net verloren in 5 games.  In het duel der kopmannen tussen Sebastien en Frenklin liet onze Fransoos zien dat hij uit het goede hout was gesneden en pakte met miniem verschil de volle winst. Dit was de eerste nederlaag van het seizoen voor Van der Burgt. Stan oefende veel geduld uit tegen de defensieve speelstijl van Ton Willems en dit betaalde zich uit. Nadat hij zijn tactiek bijgesteld welke was ingefluisterd door de notabelen John Smaling en John Mandemakers zegevierde hij met 3-1. Tussenstand was toen 3-3. 

Tim kon weinig uitrichten tegen Mick, en Sebastien overklaste Ton. De negende partij ging overtuigend naar Frenklin die Tim versloeg. Toen alle teams om 00.30 uitgespeeld waren kwam de spectalurairste partij van de avond. Alle supporters waren op de hand van Stan die ondanks ellelange rallys en goed spel toch met 0-2 achter kwam tegen Mick. In de derde en vierde game was Stan bezig om Mick stelselmatig te slopen door de ballen repeterend lang en kort te spelen. Sommige rallys waren meer als 25 balwisselingen. Stan kwam langszij en na in de 5e game met 5-3 achter gestaan te hebben denderde hij over een compleet fysiek afgepeigerde Mick heen en greep de winst met 11-5. Hierdoor werd de eindstand op 5-5 bepaald en nam Stan de felicitaties in ontvangst van het publiek, ook de trotse Opa van Stan was getuige geweest van deze prachtige wedstrijd.

Stan tegen Mick
Comments