Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Heren 4 strijdend ten onder

Geplaatst 30 sep 2012 04:52 door [email protected]   [ 30 sep 2012 04:52 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
In de sterke tweede klasse moest Heren 4 aantreden tegen kampioenskandidaat Valkenswaard 2. Bergeijk speelde met Fransman Sebastien Degousee, Nick Mooij en yongster Stan Sengers. Vierde man Tim Senders was aandachtig toeschouwer en fungeerde ook als scheidstrechter. Valkenswaard kwam naar Bergeijk met een erg sterk Team; Oud Nederlands kampioen B-licenties Patrick van Moll, ex landelijk speler Ronald Grijseels en Henk Sandkuyl stonden op het wedstrijdformulier.

De eerste wedstrijd was er direct één om van te smullen. Nick Mooij trad aan tegen verdediger Patrick van Moll en het publiek werd getracteerd op prachtige spinballen van Nick die regelmatig door de verdediging ging van Van Moll. Helaas kon Nick net niet winnen en verloor nipt in de vijfde game. Sebastien won hierna met goed spel met 3-1 van blokker Sandkuyl. Stan Sengers liet zijn dan hij geen zenuwen had en met snel spel wist hij Grijseels met 11-4 de 1e game naar de kant te sturen. De verbouwereerde Grijseels stelde zijn tactiek bij en wist op routine nipt de wedstrijden te winnen in vijf games. Ook het dubbelspel ging in vijf games naar Valkenswaard.

Sebastien trad hierna aan tegen Van Moll die nog in de eredivisie speelde bij Unicum. Sebastien liet zien dat hij wel wist hoe hij moest spelen tegen verdedigers en zette de stand op 2-3 door in vier games te winnen. Nick was hierna kansloos tegen de goed spelende Grijseels. Stan liet hierna van zich spreken door in een blokwedstrijd  tegen de geroutineerde Sandkuyl de winst te grijpen. Stan wist op het juiste moment een time-out te nemen en drukte toen door voor de winst. In de wedstrijd tussen de kopmannen ontspon zich een prachtige wedstrijd met vele lange rallys. De aanvallende en met veel spin spelende Sebastien probeerde door het vaste blokspel van Grijseels te komen. Helaas voor de Fransman in Bergeijkse dienst verloor hij toch in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Grijseels bleef zo op zijn 100% score staan.

 Stan moet hierna aantreden tegen de met noppen spelende Moll, en aangenomen werd dat hij kansloos zou zijn omdat de jeugd meestal niet zo go goed tegen materiaal kan spelen. Echer de koele Stan bewees het tegendeel door tactisch perfect te spelen: één trage opening met forehand en daarna direct de bal weer leggen wist Moll niet waar hij het moest zoeken. Stan beheerste deze tactiek tot op in de puntjes en kwam zelfs met 2-1 voor in games. Helaas ging hij toch met 3-2 het schip in, want de routine van Van Moll gaf de doorslag en hij kwam dan ook opgelucht naar de kant.

Ook de laatste wedstrijd van de dag ging weer in vijf games, en ook deze ging naar Valkenswaard. Nick verloor met miniem verschil van Sandkuyl. Bergeijk had maarliefst 6 wedstrijden in vijf games verloren en had zeker meer verdiend. Man van de wedstrijd was niet Sebastien die twee keer won maar jeugdtalent Stan Sengers die een prachtige wedstrijd afleverde.
 
Comments