Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Knikkende knieën

Geplaatst 18 mrt 2012 05:06 door [email protected]   [ 18 mrt 2012 05:06 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
De wedstrijd van ons derde herenteam stond deze week geheel in het teken van de knie van Iwan, of zoals hijzelf zegt, “munnu knij”. Iwan’s eigen diagnose luidde: de knij knakt! De knij is , zo kwam na uitgebreid medisch onderzoek vast te staan, licht geïrriteerd. Waarvan dan? Is dit wellicht aan de eigenaar zelf te wijten?. Regelmatig irriteert hij namelijk zijn tegenstanders naast weergaloos noppenspel met verbaal geweld, en bovendien irriteert Iwan zichzelf ook mateloos aan “vanallus en nog wa”. ’t Is dus eigenlijk niet zo gek dat een willekeurig lichaamsdeel zich nu aan hém begint te irriteren. De remedie? Allee, tegen de “knakkende knij” van Iwan werd door ene professor doctor een spuit ingezet, met daarin een zéér speciale, ontstekingsremmde gel met uitgekiende smeereigenschappen. Het zou ons niet verbazen als dat dus gewoon “afgewerkte olie” was….

Maar goed, de wedstrijd tegen Flash dan: Sjors opende tegen Roel van de Linden, die totdat hij in Bergeijk aankwam, slechts één potje had verloren. Dat zijn er nu dus 2. Daarna was het de beurt aan Iwan, die tegen kopman Max van Lieshout tekort kwam, en tot slot van de “eerste ronde” kwam Erik in actie tegen Doron Ketelaars. De “Ketel” stond binnen 2 minuten hoofdschuddend te wachten op beide coaches: “Bimi” had een spervuur van topspinballen op hem afgevuurd, 11-2. De volgende 2 games gingen ietsje minder snel, maar wel overduidelijk en met hetzelfde spingeweld naar Erik.

Vervolgens won Flash de dubbel en hervond Van de Linden zich tegen Iwan, waardoor de stand halverwege de wedstrijd 2-3 in het voordeel van de gasten stond. Flash, in de sterkste opstelling naar Bergeijk afgereisd, wreef zich eens in de handen en rekende stiekem op een overwinning: men liet bovendien een tweetal extra supporters opdraven. Onze Bergeijkse tafeltennissers wensten zich echter niet zo snel bij een Eindhovense overheersing neer te leggen: de volgende drie partijen werden een prooi voor Sjors, Erik en Iwan: stand 5-3 in Bergeijks voordeel. De daaropvolgende partij van Erik tegen Roel werd de mooiste van de avond: in een duel met prachtige rally’s waarin beide spelers zich van hun beste kant lieten zien won Roel van de Linden en bracht een gelijkspel in zicht voor de bezoekers. Sjors maakte aan deze illusie snel een einde door Max van Lieshout met 3-0 naar huis te sturen: uitslag 6-4. De achterstand op de nummer één na 5 wedstrijden is slechts 2 punten…..

 

Comments