Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Rabobank Toptoernooi

Geplaatst 13 jan 2013 12:10 door [email protected]   [ 13 jan 2013 12:10 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Afgelopen zondag werd in het Patronaat het Rabobank Toptoernooi gespeeld. Ondanks enkele afzeggingen kwam er toch een sterk deelnemersveld aan de start. Er werd gespeeld in twee zevenkampen, en in poule A wist Leon van Boven vriend en vijand te verrassen door eerste te eindigen in zijn poule. Hij wist Martin Khatchanov en Vincente del Priore knap voor te blijven. Vooral zijn 3-0 overwinning op de 17-jairge Khatchanov die uitkomt in de eredivisie bij FVT was van grote klasse. Khatchanov eindigde als tweede en plaatste zich ook voor de halve finales. In de andere poule was het verrassenderwijs Pascal van Gemert die als eerste eindigde. Tot ieder zijn verbazing won hij ook van Jos Verhulst, maar deze leek bewust Khatchanov te willen ontlopen in de halve finale. Er waren prachtige partijen te zien, en ook de dames Esther Bos, Marlotte Staps en Simone de Klerk lieten van zich spreken door diverse heren aan de zegekar te binden.

Verhulst trad aan tegen van Boven die deze dag echt boven zichzelf uitsteeg, maar de routinier uit Vught leverde slechts één game in en plaatste zich overtuigend voor de finale. De andere halve finale tussen Khatchanov en Van Gemert was eenrichtingsverkeer in het voordeel van het jeugdigde talent, en de Rotterdamer won dan ook gedecideerd met 3-0. De kleine finale om plaats 3 werd gewonnen door Van Boven die won van eerste divisionist Van Gemert met 3-1. De finale die over vier gewonnen games ging werd een ware demonstratiepartij. Verhulst liet Khatchanov alle hoeken van de tafel zien en won met 4-0. Kathachanov die toch 50% wint in de eredivisie werd op alle fronten overvleugeld door de 45-jarige Verhulst. Verhuslst nam het prijzengeld van 100 euro, dat was gesponsord door de Rabobank in ontvangst van voorzitter Renske van Montfort en kon tevreden huiswaarts keren.

Beste Bergeijkse speler was Kees Sengers die op de zesde plaats eindigde. John Mandemakers werd knap achtste, Sebastien Degousee werd elfde, en Jan Ridder kende een mindere dag en werd dertiende. De barbediening was in voltreffelijke handen van Rob de Vries en Anoek van Boxtel, en de broodjes worst namen dan ook gretig aftrek. Toernooileider John Smaling had de touwtjes strak in handen en zorgde ervoor dat de finale precies volgens planning om half vier werd gespeeld.  De organisatie kon terugkijken op een prima verlopen toernooi en hoopt volgend jaar een nog sterker deelnemersveld te kunnen presenteren. 


Op de foto winnaar Jos Verhulst, met Renske van Montfort

Comments