Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Sensatie in Vught!

Geplaatst 3 mrt 2012 07:30 door [email protected]   [ 3 mrt 2012 07:30 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Het derde herenteam trad afgelopen vrijdagavond aan in Vught, alwaar dit keer JCV bestreden moest worden. Vooraf werd rekening gehouden met een gelijkspel of een kleine zege, zeker nadat Sjors de Proost in de week voorafgaand aan het duel eerst met een flinke griep af te rekenen kreeg. Verassing van de avond bleek echter captain Iwan Wijnen, die dit seizoen met een nieuw kippenvel op zijn backhand de tegenstanders het leven zuur probeert te maken. Enige scepsis bracht dit wel teweeg, zo vernamen we afgelopen zondag nog van ene Gerard van G., die spottend zei “dat je wel héél erg goed moet kunnen tafeltennissen om met dit rubber überhaupt te kunnen spelen…” Maar nu blijkt, nadat Iwan enigszins aan zijn nieuwe noppen en ook uitgebreidere slagenrepertoire gewend begint te raken, hij zijn tegenstanders niet alleen verbaal meer uit evenwicht kan brengen!

Met ongekende tempo- en effectwisselingen brak onze noppenvirtuoos achtereenvolgens door de verdedigingslinies van Rob van Doremaele, invaller René de Laat en Mitchel van Lieshout. Het vernieuwde, uitgekiende spelsysteem van Wijnen laat ruimte voor fantastische rally’s, waarbij Iwan zijn tegenstanders meermalen, schijnbaar achteloos, de verkeerde hoek instuurt. Met grote regelmaat wist hij dan ook de handen van het publiek op elkaar te krijgen, waarbij ook de meest chauvinistische JCV-ers hartelijk meeklapten. Nu blijkt ook maar weer, dat de klinkende zege die in de eerste wedstrijd op Van Schaijk van Valkenswaard werd behaald niet “louter op toeval berustte”, zoals Hans een paar weken geleden beweerde….. Enfin, een nieuwe Bergeijkse materiaalspeler is geboren, John Mandemakers: eat your haert out!!

In het kielzog van Iwan wist Sjors drie keer, en Erik tweemaal tot scoren te komen, ook trokken zij het dubbelspel naar zich toe: uitslag 1-9 voor Heren 3!!

Comments