Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Spannend dart-tafeltennis toernooi

Geplaatst 6 mrt 2011 08:13 door [email protected]   [ 6 mrt 2011 08:43 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Afgelopen vrijdag is wederom het altijd gezellige dart-tafeltennistoernooi gehouden. In totaal waren er 19 deelnemers waaronder 4 vrouwen die voor een apart klassement streden. Topfavoriet voor de eindzege met een notering van 5-4 was ex-1e divisie darter Sjors de Proost die ooit een heuse 14-darter gooide, ook wel bekend als King Backhand. Andere favorieten waren Nick Mooij (2e divisie-darter), Gerwin van Ampting die kampt met darteritus, en Nicky "Xiom Vega" Thiels die derde divsie darts gooit. John Mandemakers en Iwan Wijnen, beide winnaars van vorige edities werden ook tot de favorieten gerekend.
 
Er werd gespeeld in vier poules van vijf en de poule van Iwan Wijnen, Nick Mooij en dubbelzijdig spinspeler Jeroen van Hout, die voor het eerst in 3 jaar weer eens een batje vasthield, was absoluut de poule des doods. Nick Mooij wist deze poule te winnen en plaatste zich voor de halve finale. In de halve finale streed hij tegen Gerwin van Ampting. Na het darten stond het 1-1 en moest dus het tafeltennis de beslissing brengen. Gerwin won verrassend met 21-19 en plaatste zich hieree voor de finale, dit tot grote onsteltenis van Nick.
 
 In de andere halve finale was het spannend tussen John Mandemakers (die Nicky Thiels net voorbleef in de poule) en Sjors de Proost die zijn poule zonder klerenscheuren doorkwam.
John won het tafeltennis met 21-18 en moest dus nog één potje winnen met darten. Allereerst werd er 301 gespeeld en dit werd gewonnen door Sjors doordat John een telfout maakte. Echter vijf-op eenrij werd overtuigend gewonnen door John en zo plaatste hij zich voor de finale tegen Gerwin, een herhaling van vorig jaar.
 
 Gedurende het toernooi dat uitstekend geleid werd door Wil van Rooij werden er diverse snacks geserveerd door Ans van Rooij die de bar meer dan uitstekend bediende. Naast wortels, kaas en worst werden er ook warme hapjes geserveerd. De delicatessen als gehaktballen met zalf, sauzijnbroodjes namen gretig aftrek.
 
De finale begon met tafeltennis en John declasseerde zijn teamgenoot van Wetac met 21-11. Het darten waar Gerwin favoriet voor was werd eenvoudig gewonnen door John en hij won dan ook met 3-0 en werd net als vorig jaar winnaar. De strijd om de dames-troffee werd gewonnen door Anoek van Boxtel die die op een 14e plaats eindigde. De poedelprijs werd gewonnen door Angela van de Ven, zij eindigde op een keurige 19e plaats. Na de prijsuitreiking werden de dartborden opgeruimd en bleef het nog lang gezelling in het patronaat. Dan rest mij nog Wil en Ans van Rooij te bedanken voor de organisatie van dit prima verlopen toernooi.
 
 
 
 
Uitslag:
 
1.  John Mandemakers
2.  Gerwin van Ampting
3.  Nick Mooij
4.  Sjors de Proost
5.  Nicky Thiels
6.  Jeroen van Hout
7.  Koen Kuijpers
8.  John Smaling
9.  Robert Winters
10.Rowan van Dijk
11.Frans Smulders
12.Bert Vooren
13.Theo van de Ven
14.Anoek van Boxtel
15.Iwan Wijnen
16.Jan de Backer
17.Mien Vooren
18.Monique de Backer
19.Angela van de Ven
 
Comments