Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Spannende finale bij Rabobank Toptoernooi

Geplaatst 22 jan 2012 10:30 door [email protected]   [ 22 jan 2012 10:30 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Afgelopen zondag is het Rabobank Toptoernooi gespeeld bij Wilvo TTV Bergeijk. Er waren weinig verrassingen, en de geplaatste spelers kwalificeerden zich voor de kwartfinales. Johan Van de Nieuwenhuizen wist na 3 matchpoints weggewerkt te hebben in de vierde game toch te winnen van Yana Timina. In een spannende vijfsetter won Erik van Opstal na een 2-1 achterstand van Felix Warners van Bijmaat. Jos Verhulst had geen moeite met Kees Sengers en won overtuigend met 3-0. Pascal van Gemert ging ondanks een 2-0 voorsprong in games toch ten onder tegen de nummer 1 geplaatste Chinees Benjamin Xu.

De halve finales werden duidelijke overwinningen voor Verhulst die van Van Opstal won en voor Xu die in drie games van Van de Niewenhuizen won. De finale leek een makkelijke prooi voor Verhulst te worden en hij kwam met 2-0 voor, maar zag de Chinees langszij komen. Hierna werd het in een hoogstaande partij 3-3 (best of seven) en Verhulst leek de bietenbrug op te gaan toen hij met 8-6 in de zevende game achterkwam. Echter Verhulst rechtte zijn rug en Xu scoorde geen punt meer en Verhulst ging er wederom met de hoofdprijs vandoor.

De kleine finale om de derde en vierde plaats werd gewonnen door Van Opstal die overtuigend won van Van de Nieuwenhuizen. Vincent del Priore wist het troosttoernooi te winnen door de goed spelende Monique Posthuma te verslaan. De organisatie kan terugkijken op een goed gelopen toptoernooi en hoopt volgend jaar enkele deelnemers meer in te schrijven.

Comments