Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Sport 2 School weer actief in Bergeijk

Geplaatst 23 sep 2012 10:11 door [email protected]   [ 23 sep 2012 10:11 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Na de geweldige en succesvolle Olympische Spelen in Londen afgelopen zomer, zijn de toekomstige Olympiërs uit Bergeijk inmiddels weer begonnen met het Olympisch Vuur programma Sport2School. Mede door Rabobank Bergeijk komen zo’n 1700 leerlingen van 10 basisscholen uit de gemeente Bergeijk gedurende 4 jaar met allerlei sporten in aanraking.

Verdubbelen van sport op school

Sport2School is gericht op het verdubbelen van het aantal uren sport (van 1,5 naar 3 uur) in en om de (basis)school. Hierbij wordt het programma in nauwe samenwerking met sportbonden en sportverenigingen georganiseerd. De extra sportlessen zijn van hoge kwaliteit en worden op een professionele wijze door gekwalificeerde docenten verzorgd. Meer en beter sporten is dan ook waar het programma Sport2School voor staat.

Sport2School basketbal en tafeltennis

De Sport2School lessen worden verzorgd voor 70 groepen van de basisscholen St. Thomas van Aquino, Prinses Beaxtrix, de Regenboog, St. Jozef, St. Willibrordus, de Ster, St. Bernardus, Beisterveld, St. Gerardus en De Klepper.

Deze periode krijgen de onderbouw-groepen 6 weken lang basketballessen voorgeschoteld. De bovenbouw wordt vermaakt met tafeltennislessen verzorgd door de lokale tafeltennisvereniging: Wilvo/TTV Bergeijk.

Comments