Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Stand van zaken competitie

Geplaatst 25 dec 2009 01:53 door John van Geel   [ 30 dec 2009 06:56 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]

Hoe staan onze teams er voor in de competitie?

 

Na 6 speelronden in de competitie kunnen we onze teams in 3 categorieën indelen;

1.Doet mee om het kampioenschap, 2. staat in de middenmoot en 3. staat op degraderen.

 

We beginnen met de derde categorie:

Opvallend is de lage klassering van ons eerste team, hoewel ze een viermans team hebben, hebben ze toch met een invaller moeten spelen wat resulteerde in een belangrijke 8-2 nederlaag tegen FVT. Ze staan op de vijfde plaats met 1 punt achter op Pecos, en vijf punten achter op FVT. Één van deze teams zal men moeten inhalen om degradatie naar de 2e divisie te voorkomen. Gezien het programma moet dit zeker haalbaar zijn.

 

Ons tweede team zag Vincent del Priore vertrekken naar heren 1 en is als team duidelijk te zwak voor de derde divisie. Men staat gedeelte laatste samen met Taveri met een achterstand van 11 punten op Cevelum. Degradatie is dan ook slechts een kwestie van tijd.

 

Bergeijk 7, het team van Harrie Bottram staat op de vijfde plaats in de vijfde klasse dat recht geeft om een promotie-degradatie wedstrijd, echter men staat slechts 1 punt achter de nummer 4 Herwaarden. Dus rechtstreekse handhaving is nog goed mogelijk. Bergeijk 8 het team van Nicky Thiels staat stijf onderaan in de vijfde klasse met 14 punten achter op de nummer 5 Veldhoven. Er moet een wonder gebeuren willen zij niet degraderen. Bergeijk 10 staat voorlaatste in de zevende klasse, maar heeft het geluk dat het niet kan degraderen. Bij de jeugd verkeert Bergeijk 3 in de problemen, zij staan voorlaatste en moeten alle zeilen bijzetten om nog vierde te worden.

 

Dan gaan we over naar de eerste categorie, de teams die nog volop in strijd zijn om het kampioenschap. Allereerst valt op de goede prestaties van ons 1e jeugdteam dat uitkomt in de junioren 2e klasse. Marc Hendrikx, Tim Senders, Stan en Giel Sengers staan dik bovenaan, en hebben reeds een voorsprong van 19 punten op Stiphout 3 met een wedstrijd meer gespeeld.

Een kampioenschap lijkt dus slechts een kwestie van tijd.

 

Ook onze Dames zijn dit seizoen goed in vorm, en strijden volop om het kampioenschap in de derde divisie. Ze hebben 1 punt voorsprong op Taverbo, maar hebben nog wel een zwaarder programma in het vooruitschiet. Het zal dus een hels karwei worden om te promoveren.

 

Opvallend zijn ook de goede prestaties van Bergeijk 4 in de derde klasse. Het team bestaand uit Nick Mooij, Gerwin van Ampting, Robert Winters en Rowan van Dijk staan om de tweede plaats met een achterstand van 3 punten op Best 2. Echter men heeft een wedstrijd minder gespeeld en is dus virtueel koploper.

 

Onze overige teams zullen zich naar alle waarschijnlijkheid gewoon handhaven, en leveren dus een uitstekende prestatie! Opvallend is het goede debuut van Meisjes 1 dat op een keurige 4 plaats staat in de landelijke-B klasse. Ook heren 3 staat dit jaar garant voor goede prestaties, zij moeten alleen Veldhoven boven zich dulde

Comments