Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Tafelvoetbaltoernooi succesvol verlopen!

Geplaatst 11 feb 2013 10:34 door [email protected]   [ 13 feb 2013 10:36 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Met carnavalsvrijdag was het dan zover, het eerste tafelvoetbal-tafeltennistoernooi. Er waren 22 inschrijvingen, helaas moesten Iwan Wijnen en Frans Smulders zich ziek afmelden en hadden we dus 20 deelnemers. Deze werd geloot in teams van 2, en speelden in twee poules. Er werd een dubbelwedstrijd getafeltennist tot de 21, en een tafelvoetbal wedstrijd tot de 15. Bij gelijk eindigen werd er ook nog een shoot-out gespeeld met een pingpong balletje in het tafelvoetbalspel. Deze shoot out was vaak zeer vermakelijk omdat de pingpongbal nauwelijks was te controleren en alle richtingen inging. Vaak won dan ook de gelukkigste dit toetje. Na 1 ronde gespeeld te hebben werd het tafelvoetbal bijgesteld tot 10 doelpunten i.p.v. 15 doelpunten, dit duurde anders te lang.

Opvallend was dat de ouderen onder ons goed konden voetballen. Zowel John Smaling en Alois Verrijt beschikten over een prachtige techniek wat zich vaak uitbetaalde in goals. Zij vroeger denk ik veel in de kroeg geweest. Ook voorzitter en promotor van dit toernooi Renske van Montfort had vaker getafelvoetbald en samen met Tim Senders wonnen zij dan ook hun poule. De andere poule werd gewonnen door John Smaling die samen met Geert-jan Bakker speelde.

De halve finale tussen Joris Meulendijks/Bianca van Herwijnen tegen John en Geert-Jan werd een duidelijke zegen voor John en Geert-Jan. Renske en Tim waren veel te sterk voor John Mandemakers en Koen Kujpers. De finale werd na een spannende strijd in het voordeel beslecht van John en Geert-Jan. Zij zijn dan ook de eerste kampioenen van dit nieuwe event. Derde eindigde kersvers vader Joris en Bianca. Zij wisten zelfs het tafeltennissen te winnen van John en Koen, en ook zij vielen dus in de prijzen. Het bleef nog lang gezellig, en de carnaval werd zo goed ingezet.

Rest mij te bedanken de familie van Rooij. Wil zorgde voor een vlekkeloos verlopen toernooi, klokslag 12 uur was de prijsuitreiking. Ans zorgde voor de bar en dat niemand iets te kort kwam. Hulde voor deze prestatie! John Mandemakers 
Comments