Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Team 5 en Team 7 winnen inhaalduel

Geplaatst 20 okt 2012 05:22 door [email protected]   [ 20 okt 2012 05:22 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Afgelopen vrijdag stonden de inhaalwedstrijden van de seniorencompetitie gepland. Team 5 moest aantreden tegen het laaggeplaatste Taveres uit Eindhoven. Anoek van Boxtel begon tegen de sterke Maarten Leyten. Anoek had problemen met het gevarieerde noppenspel van haar tegenstander en verloor met 3-0. Onder toeziend oog van de vele supporters, waaronder Marc van De Boom, die de laatste tijd toch wel heel veel in Bergeijk is, versloeg een goed spelende Rowan van Dijk Dion Boesten.

HIerna moest Robert Winters (De man van de 100 procenten) aantreden tegen de er goed uitziende Juanita Bocquel. "Stuc" had veel last van de vrouwelijke charmes van zijn tegenstander en verloor bijna de 1ste game. Toen hij eenmaal op dreef was werd het 3-0 voor onze procentenkoning. Het dubbel was een makkie voor Robert en Anoek. Hierna speelde Rowan een dijk van een wedstrijd tegen Leyten en kwam in de derde game op 2 matchpoints. Hij was echter te ongeduldig en verloor alsnog jammerlijk in 5 games.


De zesde wedstrijd stond bol van de spanning, Bocquel (bijna gepromoveerd in "Physics" of te wel Natuurkunde) nam het op tegen Anoek. Bocquel nam een 2-0 voorsprong en Anoek was de wanhoop nabij, echter na goed coachend werk van ega Nick Mooij kwam ze terug tot 2-2. Boquel was compleet de weg kwijt en stond regelmatig in een vreemde taal te schelden, volgens aandachtig supporter Tim Senders zou dit om Frans gaan. Tim, gewaardeerd speler van Heren 4, deed regelmatig een "Beavis and Buthead" imitatie dit tot groot genoegen van Iwan Wijnen. Helaas voor onze Anoek, verloor ze met 11-9 in de vijfde game. 

Rowan had hierna weinig moeiten met Boquel, en Robert liet zien wie de beste speler van deze competitie is en versloeg op overtuigende wijze Leyten die ook pas twee potjes had verloren. Anoek vocht in de laatste wedstrijd wat ze kon maar verloor weer in 5 games, en zo kwam de 6-4 voor Wilvo TTV Bergeijk op het scorebord. Door deze overwinning staan ze nu op een keurige tweede plaats met slechts 4 punten achterstand op Flash. Saillant detail is dat ze wel alle wedstrijden nog gewonnen hebben.
Ons 7e team van teamcaptain Nicky "Xiom Vega" Thiels, Koen "Le Blanc" Kuijpers en Teun "Foute Service" van Hintum deed uitstekende zaken door directe concurrent Best met 8-2 terug te wijzen. Ondanks deze grote uitslag was het zeer spannend en gingen maar lieftst 5 wedstrijden in vijf games naar de Bergeijkenaren. Onze mannen staan nu op een keurige derde plaats en kunnen het vizier naar boven richten want ze staan slechts 4 punten achter op de koploper.


H
Comments