Nieuws‎ > ‎Archief‎ > ‎

Verdiend gelijkspel Heren 3

Geplaatst 9 apr 2012 05:00 door [email protected]   [ 9 apr 2012 05:00 bijgewerkt door Tafeltennisvereniging Bergeijk ]
Afgelopen vrijdag ontving het derde Herenteam de koploper in de poule PJS uit Vught in het Patronaat. PJS, kampioenskandidaat van het eerste uur en met het sympathieke spinkanon Henry (spreek uit: Hangrie) van Nistelrooy in de gelederen, was met de sterkste opstelling naar Bergeijk gekomen. Coach Wijnen toverde voor de tweede week op rij een alternatieve opstelling uit de hoge hoed, die in het eerste uur voor de nodige verwarring aan Vughtse zijde moest zorgen.

Jammer genoeg was er geen tijd meer om dit met Sjors en Erik kort te sluiten, zodat één en ander averechts uitpakte en er in plaats van een droomstart na een klein half uur (!!) tegen een 0-3 achterstand werd aangekeken! Na dit debacle werd in de korte pauze een donderspeech door coach Wijnen afgestoken, waarna Erik en Sjors aan het dubbelspel mochten beginnen. In tegenstelling tot de opstelling was de speech wél een succes, want het onverslaanbaar geachte dubbel van PJS (Van Nistelrooy/Kleyzen) werd, gadegeslagen door “de reserves” Mandermakers en Van Son, in straight sets verslagen. Ons derde team rechtte de rug, en Iwan gaf (wederom) het goede voorbeeld door een dijk van een wedstrijd tegen Van Nistelrooy af te leveren. Het leverde weliswaar géén Bergeijkse winst op, maar door de eerste game te pakken en de overige maar nipt te verliezen werd de toon gezet: de volgende 3 partijen werden een prooi voor Sjors, Erik en Iwan en resulteerde in een 4-4 stand. Een verassing hing dus nog in de lucht, zeker toen Erik Biemans het vuur na aan de schenen van Van Niselrooy legde, en brutaal met 2-1 in games de leiding nam in de partij. Jammer genoeg kon Van Nistelrooy nog één versnelling hoger, kon Erik dit nét niet mannen en was “Lady Luck” (zoals de hele avond trouwens………..) op de hand van de Vughtenaar. 

Sjors won zijn laatste partij tegen een fletse Johan Kleyzen en daarmee werd de eindstand op 5-5 bepaald. Volgende week zaterdag volgt de wedstrijd in en tegen Stiphout gespeeld, en zal na invaller Stan Sengers nu onze Fransoos Sébastian Degousee zijn opwachting maken. Het blijft spannend in deze poule waar PJS, Flash en Bergeijk strijden om het Kampioenschap.
Comments