Nieuws‎ > ‎

Team 8 kampioen!

Geplaatst 24 nov 2013 03:43 door [email protected]   [ 25 nov 2013 09:31 bijgewerkt ]
Het team van onze zwangere voorzitster Renske deed het dit seizoen weer goed. Na een nipte degradatie in de voorjaarscompetitie van 2013 waren ze zeer gemotiveerd om weer terug naar de 6e klasse te gaan. Niet alleen Renske deed het namelijk goed, maar ook Monique, Mien, Thom en een drietal invallers (Miep, Edwin en Peter) haalden veel punten voor het team binnen op de weg naar promotie. Hierdoor hadden ze in de laatste wedstrijd slechts 2 punten nodig om het kampioenschap binnen te halen.

Afgelopen donderdag was het uit tegen Unicum zover. De tegenstander begon de wedstrijd met een (Chinese) international die met de penhoudersgreep speelde en ook heel nauw keek: ze maakten het Bergeijk nog knap lastig. Pas in de 5e wedstrijd wist Mien het kampioenspunt in de wacht te slepen. De zenuwen speelden haar een beetje parten en ze had daarom even wat coaching nodig van haar teamgenoten. De wijze woorden 'probeer zoveel mogelijk via het net en de kant spelen' deden hun werk en Mien haalde onder toeziend oog van haar teamgenoten, de meegereisde Rob de Vries en een aantal Unicum spelers in 3 sets het kampioenschap binnen.

Voorzitter Renske had 4 prachtige bossen van bloemboetiek 't Hofke in de clubkleur oranje meegenomen, die ze samen met haar teamgenoten en invaller Peter van Hoof in ontvangst nam van Rob. De onvergetelijke woorden van oud voorzitter Gerard: “als jullie nu wéér degraderen, dan willen we graag als bestuur een bloemetje van jullie, want al die kampioenschappen kosten ons bakken met geld” kwamen weer ter sprake....

Na de wedstrijd hebben we onder het genot van (1 of) meerdere drankjes besloten dat onze doelstelling voor het volgende seizoen is om in de 6e klasse te blijven, en niet voor de VIERDE keer na een kampioenschap meteen weer terug te degraderen!
Comments