Nieuws‎ > ‎

Wederom nederlaag Heren 1

Geplaatst 29 sep 2013 04:38 door [email protected]
Ons vaandelteam kreeg zaterdag koploper Backhands op bezoek in Bergeijk. Gelukkig voor de Bergeijkenaren was supersub Richard Verstijlen niet opgesteld, en er zou dan misschien een goed resultaat haalbaar zijn. John Mandemakers die vorige week bij Hotak een wanprestatie afleverde was disciplinair naar de reservebank verwezen en moest dan ook van de zijkant toekijken.

Peter Huijbregts begon uitstekend aan de wedstrijd met een 3-0 overwinning op Wilfred Braspenning, die te passief speelde om het Peter echt moeilijk te maken. Sebastien Degousee speelde geen slechte wedstrijd tegen kopman Danny Roks, maar de met veel gevoel spelende Roks was toch duidelijk te sterk en won met 3-1. Ellen Ras begon goed tegen Peter de Rooij kwam met 1-0 voor in games, had kansen in game 2 en 3 maar verloor toch met 3-1.

Het dubbelspel Peter/Sebastien trok de stand weer gelijk door met 3-2 te winnen in een wedstrijd van goed niveau. Van Sebastien werd verwacht om Braspenning te verslaan, maar de sympathieke speler uit Sint Willibrord ging steeds beter spelen, serveerde goed en werd actiever en greep de winst met 9-11 in de vijfde game. Scheidsrechter John Smaling zag zo de tussenstand op 2-3 komen voor Backhands. De zesde partij van de dag tussen de twee Peters was bloedstollend, en met vele mooie rallys won Peter Huijbregts met 11-9 in de vijfde game. Ellen had hierna weinig in te brengen tegen Roks, en ook Sebastien ging onderuit tegen de Rooij.

Ellen vocht wat ze waard was tegen Braspenning, maar kon niet door het goede spel van Braspenning heen komen, die gedurende de dag steeds beter ging spelen.  De laatste wedstrijd van de dag was de mooiste en werd een waar  titanengevecht. Zowel Danny als Peter waren beiden ongeslagen, en Danny leek de winst makkelijk te gaan grijpen en kwam met 2-0 voor in games. Peter stelde zijn tactiek bij door boller te gaan spinnen en Roks zelf te laten openen, wat zich uitbetaalde want het werd 2-2. Peter stond de gehele vijfde game voor en was dicht bij de winst bij een 9-7 voorsprong. Echter Roks deed een uiterste inspanning en greep alsnog de winst met 11-9 in de vijfde game. Na ruim 4 uur goed tafeltennis stond er een 3-7 winst voor de Backhands op het scorebord, een teleurstellende uitslag voor ons vlaggenschip.

Door deze nederlaag is men op een gedeelte laatste plaats beland samen met Red Stars Goirle. Nu wil het toeval dat a.s. zaterdag de ontmoeting met Red Stars op het programma staat. Deze ploeg uit Goirle is een oude bekende voor onze mannen want er werd al vaak met wisselend succes tegen gespeeld. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd twee keer in 5-5. Om uitzicht op handhaving te houden zal er in ieder geval niet verloren mogen worden, alle supporters worden dan ook opgeroepen om onze mannen te steunen, de wedstrijd begint om 13.30 uur in het Patronaat.
Comments