Ouders


Informatie voor Ouders

Uw kind speelt tafeltennis en als ouder heeft u vragen. Deze pagina is speciaal voor ouders van kinderen voor allerlei informatie over tafeltennis en de club.

Proeftrainingen
Alvorens uw kind lid wordt vinden wij het belangrijk dat uw kind tafeltennis ook echt leuk vind en door een aantal keer mee te trainen ontdekt dat hij/zij wil gaan tafeltennissen en ook structueel kan komen op de dagen waarop de trainingen worden gegeven. Plezier in tafeltennis staat altijd voorop en wij streven naar een sfeer waarbij het voor iedereen die aanwezig is prettig vertoeven is in onze accommodatie.

Introducees
Indien er vriendjes of vriendinnetjes van uw zoon/dochter geïnteresseerd zijn voor tafeltennis, stimuleer ze om proeftrainingen bij te wonen. Het is erg leuk als uw zoon/dochter met vrienden kan gaan sporten.

Lid worden
Na 4 proeftrainingen zullen wij u en uw kind vragen om lid te worden. Maak samen met uw kind een goede afweging om te gaan tafeltennissen. Tafeltennis is meer dan alleen een balletje over een netje slaan en de praktijk heeft geleerd dat kinderen met een beperkte motoriek of concentratieproblemen tafeltennis erg moeilijk vinden en het lastig vinden om de hele training met tafeltennisoefeningen bezig te zijn. Wij willen tafeltennis voor iedereen toegankelijk maken, maar zijn daar als club wel beperkt in tot het geven van tafeltennis relateerde oefeningen. Als club bespreken we graag regelmatig de mogelijkheden voor uw kind op tafeltennisgebied zodat uw kind niet alleen enthousiast begint maar enthousiast blijft waardoor het tafeltennissen voor iedereen leuk blijft. Indien uw kind na 4 proeftrainingen besloten heeft om lid te worden kunt u uw kind aanmelden

Afmelden voor trainingen
Indien uw kind niet komt trainen dan dient uw kind zich zo ruim mogelijk van tevoren af te melden. Mocht uw kind op het laatste moment niet kunnen, bijvoorbeeld omdat uw kind ziek is of uw kind een keer veel huiswerk heeft, meldt dit dan tussen 15 minuten voor aanvang training en start training op telefoonnummer 0497-572679. Dit is vooral voor de jeugdspelers essentieel, anders maken de trainers zich (onterecht) zorgen dat er iets (onderweg) gebeurd is.

Op tijd komen
Zorg dat uw kind op tijd op de trainingen en wedstrijden verschijnt. Om op tijd te kunnen beginnen is het belangrijk om ruim voor aanvang aanwezig te zijn zodat omkleden en sportschoenen aandoen klaar is voor de training of ingespeeld aan de wedstrijd begint. Indien uw kind de aanvangstijd van trainingen niet kan halen, maak dan afspraken met de trainer hierover zodat we dit weten en er rekening mee kunnen houden. Voor de competitie en toernooien is het belangrijk dat uw kind tenminste 45 minuten voor de wedstrijden beginnen aanwezig is.

Tafeltennis is een complexe sport
Tafeltennis is een complexe sport waarbij motoriek, concentratievermogen, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen flink op de proef worden gesteld. Het aanleren van de basistechniek duurt afhankelijk van het talent enkele weken tot maanden. Daarna wordt er uitgebouwd met gevarieerde oefeningen om voor elke bal goed te staan en foutloos te leren spelen. Bij velen is dit een oneindig maar leuk proces van leren en optimaliseren. Het aanleren van tafeltennistechniek gaat het best bij een goede lichaamsbeheersing en een rustige omgeving. Bij jeugdtrainingen is het niet eenvoudig om de zaal rustig te houden, maar is wel een onderdeel waar heel veel aandacht aan wordt gegeven. Wij vragen ouders om hier ook aandacht aan te schenken zodat we samen werken aan goede tafeltennisomstandigheden voor alle kinderen die in de zaal aanwezig zijn.

Persoonlijke doelen
De trainingen zijn voor alle leden in groepsverband, maar er is voldoende ruimte voor persoonlijke doelen van gevorderde spelers. Indien uw kind persoonlijke tafeltennisdoelen wil stellen om zijn/haar spel op een bepaalde manier of versneld te ontwikkelen vernemen wij dat graag.

Spelregels
De spelregels van tafeltennis zijn voor ouders die nog niet eerder met tafeltennis te maken hebben gehad vaak complex. De spelregels van tafeltennis worden op deze pagina uitgelegd.

Ouderavond
De club organiseert een paar keer per jaar een ouderavond. Op deze avond kunt u vragen stellen en uw ideeën kenbaar maken in een groep met alle aanwezige ouders. U krijgt via email een uitnodiging voor de ouderavonden.

Commissies
Een vereniging kan niet zonder commissies en in het bijzonder vragen wij uw aandacht voor de commissie werving en behoud. Wij als club willen graag dat kinderen die beginnen met tafeltennissen dit in een veilig klimaat kunnen doen, doorgaan en blijven tafeltennissen. De jeugd heeft immers de toekomst. In de commissie werving en behoud kunnen ook kinderen en ouders zitting nemen en wij vernemen graag of u als ouder daar eventueel interesse in heeft. Wilt u als ouder tafeltenniscoach worden neem dan contact op met de technische commissie

Competitiewedstrijden en toernooien
Indien uw kind al wat langer tafeltennist zullen wij vragen of uw kind competitiewedstrijden en toernooien wil gaan spelen. De wedstrijden zijn meestal op zaterdag en betreft in het geval van competitiewedstrijden 10 wedstrijden (5 thuis-wedstrijden en 5 uit-wedstrijden). Daarnaast worden er tafeltennistoernooien georganiseerd die wij als vereniging promoten om aan deel te nemen. Voor ieder kind is deelname aan wedstrijden leuk en leerzaam en u bent als ouder van harte uitgenodigd om te komen supporteren.

Aanwezigheid bij competitiewedstrijden
Indien uw kind zich heeft aangemeld om competitiewedstrijden te spelen is het belangrijk dat uw kind in de periode Januari t/m April en September t/m December - muv. schoolvakanties -  op zaterdag beschikbaar is om competitiewedstrijden te spelen.  Voorafgaand aan het nieuwe competitieseizoen kan uw kind verhinderingen opgeven en aan het begin van elk competitieseizoen verstrekken wij een planning waarin wij aangeven op welke zaterdagen wij uw kind verwachten. Zet deze data ook in uw agenda zodat u weet wanneer uw kind verwacht wordt bij de tafeltennis en u daar rekening mee kunt houden indien u iets met uw kind wil gaan doen. Indien uw kind in een team ingedeeld is met meer dan 3 kinderen, zal uw kind niet elke week hoeven te spelen. Het is dan fijn als uw kind zijn/haar team komt aanmoedigen.  

Vragen
Indien u als ouder vragen heeft dan nodigen wij u uit om deze kenbaar te maken. Er zijn diverse mogelijkheden.