Wilvo-TTV Bergeijk

Informatie voor Ouders

Vrijblijvend kennismaken

Wilvo-TTV Bergeijk biedt proeflessen aan om uit te vinden of Tafeltennis wel echt bij je zoon of dochter past, zonder dat je meteen aan een lidmaatschap vast zit.

Door vrijblijvend kennis te maken met de Tafeltennissport komt je zoon of dochter er zelf achter of Tafeltennis iets voor hem/haar is of liever een andere sport wil beoefenen.


Vragen aan je kind

Wat dat betreft is het slim om je kind vooraf een paar vragen te stellen. Lijkt het hem leuker om binnen of buiten te sporten? In een team of liever individueel? En in hoeverre is duwen, vallen, trekken en aanraken een probleem? Bij sommige sporten is er namelijk veel lichamelijk contact.

Karakter

Met die informatie in het achterhoofd kun je misschien al een aantal sporten uitsluiten. Maar er zijn nog een paar dingen om rekening mee te houden. Denk maar eens aan het karakter van je kind.

Verlegen kinderen zullen hoogstwaarschijnlijk voor een andere sport kiezen dan brutale koters die altijd het hoogste woord voeren. Sommigen hebben een onuitputtelijke energie, terwijl anderen het liever rustig aan doen.

Vandaar de volgende tips:

Plezier voorop

Welke sport het ook wordt, één ding staat voorop: je kind moet er plezier in hebben. Sleur hem dus niet koste wat kost mee naar je eigen sportvereniging. Laat hem geen dingen doen waar hij geen zin in heeft. Laat hem zelf kiezen door te proberen. Des te groter is de kans dat sporten jarenlang zijn favoriete hobby blijft.

bron: Gezondheidsnet