Wilvo-TTV Bergeijk

Techniek

Tafeltennis is de meest moeilijke en snelle sport die er is. Dit zorgt ervoor dat lichaam en geest in balans moeten zijn om de juiste omstandigheden te creëren om het aan te leren, te verbeteren en te excelleren. Een trainingsplan is bedoeld om door de eerste fasen heen te komen en te groeien naar het maximaal haalbare. Goed aangeleerde techniek gecombineerd met de juiste lichaamshouding en motoriek vormen de basis om goed tafeltennis te kunnen spelen.

Heb je veel talent voor tafeltennis dan gaan veel aspecten je waarschijnlijk goed af en maak je grote stappen. Ben je niet gezegend met veel talent dan zal de reis langer duren, waarbij je geduld moet hebben en veel doorzettingsvermogen. Heb vertrouwen want met de juiste aanpak kan iedereen goed tafeltennis leren spelen.

Bij tafeltennis is de basishouding en voetenwerk het allerbelangrijkst en de volgende slagen dienen zeer goed beheerst te worden:

Uitgangspunten


  Als je de basis van tafeltennis goed beheerst, zet dan je ambitie om in een concreet plan waarbij de volgende uitgangspunten belangrijk zijn om steeds beter te worden.  


Interessante links

Motorische stijlen en leren in tafeltennis