Wilvo-TTV Bergeijk

Wedstrijden

Wilvo-TTV Bergeijk neemt met jeugd en senioren teams deel aan de NTTB competitie en toernooien. De NTTB competitie kent een landelijke en regionale afdelingen. De meeste teams van Wilvo-TTV Bergeijk spelen op regionaal niveau. In de meeste gevallen worden er 5 thuis- en 5 uit-wedstrijden gespeeld. Elke competitiewedstrijd heeft 10 partijen. 9 enkelpartijen (1-tegen-1) en 1 dubbelpartij (2-tegen-2). De thuiswedstrijden voor jeugdspelers zijn altijd op zaterdagochtend en de thuiswedstrijden voor senioren (vanaf18 jaar) zijn op vrijdagavond of zaterdagmiddag.

Teamindeling

De teamindeling wordt op de 1e plaats gebaseerd op de persoonlijk ELO rating van de speler. Daarnaast wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met persoonlijke wensen.

Opgeven voor competitie
Aan het einde van elke competitieseizoen ontvangen alle actieve leden een email met het verzoek om op te geven voor de volgende periode tav. competitie, trainingen en activiteiten. Het bestuur verzoekt alle leden dit formulier altijd en  tijdig in te vullen en indien er iets tijdens het seizoen wijzigt (bv ziekte of een andere onverwachte gebeurtenis) waardoor je niet kan spelen dit direct door te geven aan het secretariaat.

Invalbeperkingen

Het is spelers toegestaan binnen en tussen de reguliere- en duo competitie in te vallen. Om in te mogen vallen in een team mag een speler:

De lijst met spelers waaraan invalbeperkingen c.q.verboden zijn opgelegd wordt voor aanvang van iedere competitie op de pagina invalbeperkingen van de website van de NTTB gepubliceerd. Als er gegronde redenen zijn, bijvoorbeeld een jeugdspeler die de eerste keer senioren speelt en daarom een lagere rating heeft, kunnen verenigingen binnen twee weken na publicatie dispensatie aanvragen bij de competitieleider. De beslissing of een invalverbod of -beperking gehandhaafd blijft ligt bij de competitieleider. De dispensaties zijn ook op de pagina invalbeperkingen te vinden.


Bij overtredingen op de invalbeperkingen worden de behaalde punten van de onrechtmatige invaller omgezet in verlies. Er worden hiervoor geen geldboetes opgelegd.

De lijst met invalbeperkingen blijft gedurende de gehele competitie gelden en wordt alleen gewijzigd als er na publicatie spelers in de competitie zijn toegevoegd.

bron: NTTB

Voor en najaar programma

Het bestuur verzoekt alle leden het programmaboekje dat aan het begin van de competitie verschijnt aandachtig door te nemen, goed te kijken wanneer je moet spelen en/of iets voor Wilvo/TTV Bergeijk moet doen. Leg dit in je agenda vast zodat je er ook daadwerkelijk bent. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, neem dan contact op met een van de onderstaande personen.

Het bestuur vraagt nog even de aandacht voor het volgende:


Competitiereglement

Spelregels 

Ranglijsten