Wilvo-TTV Bergeijk

Lid worden


Het belangrijkste kenmerk van Wilvo-TTV Bergeijk is dat het een vereniging is van, voor en door leden. Dat betekent dat een ieder zijn of haar bijdrage levert aan de activiteiten binnen de vereniging. Het bestuur hecht veel waarde aan de kernwaarde “een club voor en door leden” en door middel van reglementen zijn de richtlijnen van activiteiten beschreven.

Iedereen die mogelijk lid wil worden mag enkele weken gratis en vrijblijvend op proef meetrainen om zelf te bepalen of tafeltennis een geschikte sport is. Onder Trainingen kan je de tijdstippen van de diverse trainingsgroepen raadplegen.


Tafeltennis is een complexe sport

Tafeltennis is een complexe sport waarbij motoriek, concentratievermogen, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, reactievermogen en mentale veerkracht flink op de proef worden gesteld. Het aanleren van de basistechniek duurt afhankelijk van het talent enkele weken tot maanden. Daarna wordt er uitgebouwd met gevarieerde oefeningen om voor elke bal goed te staan en foutloos te leren spelen. Bij velen is dit een oneindig maar leuk proces van leren en optimaliseren. Het aanleren van tafeltennistechniek gaat het best bij een goede lichaamsbeheersing en een rustige omgeving. 


Jeugdleden

Ben je jonger dan 17 dan kan je proeftrainingen volgen tijdens de jeugdtrainingen. Wij verwachten dat ouders samen met hun kind een goede afweging maken om te gaan tafeltennissen. Tafeltennis is meer dan alleen een balletje over een netje slaan en de praktijk heeft geleerd dat kinderen met een beperkte motoriek of concentratieproblemen tafeltennis erg moeilijk vinden en het lastig vinden om de hele training met tafeltennistraining bezig te zijn. Wij willen tafeltennis voor iedereen toegankelijk maken, maar zijn daar als club beperkt in tot het geven van tafeltennis relateerde oefeningen. Als club bespreken we graag regelmatig de mogelijkheden op tafeltennisgebied met ouders en hun kind zodat  kinderen niet alleen enthousiast beginnen maar enthousiast blijven. Wij vragen ouders om hier ook actief aandacht aan te schenken zodat we samen werken aan goede tafeltennisomstandigheden voor alle kinderen die in de zaal aanwezig zijn.


Senioren

Ben je 17 jaar of ouder loop dan gerust een keer binnen in het Patronaat tijdens de recreant trainingen.


Na uiterlijk vier proeftrainingen moet je beslissen of je lid wil worden van onze vereniging. Aanmelden kan dan door het inschrijfformulier in te vullen. Vervolgens bepaalt de technische commissie in welke trainingsgroep je ingedeeld wordt.